Waar ik van droom is….

…. dat kinderen worden opgevoed door moeders die van ze houden (en dat doen moeders!) en die voldoende weten over en handvatten hebben voor de ontwikkeling van hun kinderen. Want zo groeien kinderen op met weinig kleerscheurtjes (lees: overlevingsmechanismes) en worden zij succesvolle, gelukkige en stabiele volwassenen.

Ik ben gefascineerd door opvoeden hoe je het écht wilt en door aannames en onwetendheid over de ontwikkeling van kinderen.

‘Opvoeden hoe je het écht wilt’ gaat over je eigen pad kiezen als moeder.

Dit kan betekenen dat je tegen de stroom in gaat, je vragen krijgt over waarom je het zo doet en ook wel eens afkeuring merkt op jouw manier van opvoeden.

In gesprek met moeders hoor ik regelmatig ‘aannames en onwetendheid’ over kinderen: hoe zij zich ontwikkelen, wat zij nodig hebben, wat wel en niet werkt.

Wat ik uitdraag in mijn werk is verbinding: verbinding met jezelf, je kind, je partner, je gezin, zowel de zon- als schaduwkanten. Want alleen als je beide kanten herkent en omarmt kom je tot die hartsverbinding. Want dat is wat ik hoor wat moeders willen wanneer ze zeggen ‘ik wil mijn kind zo graag bereiken als hij boos is, ik wil mijn baby kunnen troosten als ze blijft huilen, ik wil een goede moeder zijn, ik wil dat mijn kind gelukkig is’.

En wanneer je zelf deze verbinding voelt dan ga je opvoeden hoe je het écht wilt, voorbij aannames en onwetendheid.

Moeders die ik begeleid houden zielsveel van hun kinderen en staan bewust in het leven.

Vragen die zij zich zelf stellen zijn: wat wens ik voor mijn kind, mijzelf, mijn gezin? Hoe doe ik het als moeder? Wat voor moeder wil ik zijn?

Met deze moeders reis ik een tijdje mee op hun pad om ze te laten ervaren wie ze werkelijk als moeder willen zijn en daardoor gaan opvoeden hoe zij het écht willen.

En wie ben ik?

Op mijn 16e wist ik dat ik wel kinderen wilde maar dan geadopteerd. Rond mijn 30e voelde ik dat oergevoel in mijn buik ‘ik wil een kind’, en na een kinderwens van 10 jaar werd op mijn 41e onze zoon geboren. Eindelijk kon ik handen en voeten geven aan mijn moederschap waar ik intens van geniet. Het is bijzonder om de ontwikkeling van mijn zoon te zien en er op aan te sluiten. Niet altijd makkelijk, wel altijd boeiend :-)

Ik ben Eline Weijers, getrouwd, een zoon van 7 jaar en we wonen in IJsselstein.

Wat mij bezielt is de liefde en verbinding die ik zie tussen ouders en hun kinderen. Kinderen houden onvoorwaardelijk van hun ouders en kinderen zoeken continu de liefde van hun ouders. Hoe mooi is het dat je als moeder er voor je kind bent als hij op zoek is naar veiligheid, naar aandacht, naar kwetsbaar mogen zijn, naar ‘nee’ mogen zeggen….naar jouw liefde.

En daarom ben ik in 2014 mijn bedrijf Ouderschap vanuit je Hart gestart.

Voor mijn kijk op kinderen, hun emotionele ontwikkeling en de relatie met hun ouders put ik uit mijn opleiding karakterologie, uit het gedachtegoed van Aletha Solter van het Aware Parenting Institute en uit het gedachtegoed van Thomas Gordon.

De karakterologie omdat dat mij inzicht geeft in de emotionele ontwikkeling van kinderen en hoe je daar als moeder op kan aansluiten.

Het gedachtegoed van Aletha Solter vanwege de wetenschappelijke inzichten die zij geeft over wat kinderen emotioneel nodig hebben en hoe je als moeder aan die behoeftes tegemoet kan komen.

Het gedachtegoed van Thomas Gordon vanwege zijn praktische handvatten hoe je gelijkwaardig met je kind kan omgaan.

Ik kijk ernaar uit je te begroeten!

Eline

Aanmelden nieuwsbrief Ouderschap vanuit je Hart