Gratis interactieve presentatie ‘je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen’

Wil jij je kind opvoeden vanuit verbinding en gelijkwaardigheid dus zonder straffen en belonen? Zou je willen dat het meer een samenspel is met je kind in plaats van dat jij de politieagent bent? Merk je weleens aan jezelf dat je uit frustratie of onmacht gaat dreigen met straf? Om zo iets gedaan te krijgen van je kind? Of je probeert het op een positieve manier, door je kind te verleiden met een beloning. Maar het werkt niet. Je bent het liefdevolle contact met je kind even kwijt en je voelt je erna vaak rot. In deze interactieve presentatie neem ik je mee in de wereld van opvoeden vanuit verbinding en gelijkwaardigheid. Wat het jou, je kind en je gezin kan brengen en wat het betekent als je je macht loslaat.

straffen en belonenWat kun je verwachten tijdens deze avond? Ik wil je een andere, nieuwe kijk op opvoeden geven, namelijk opvoeden vanuit gelijkwaardigheid. Ik ga daarom vertellen over het essentiële verschil tussen opvoeden met en opvoeden zonder straffen en belonen. Ik gebruik hiervoor praktische voorbeelden uit gezinssituaties zodat je je er een beeld bij kan gaan vormen. Je kunt al je vragen stellen die je hebt, we gaan korte opdrachten doen en reflecteren op jezelf als moeder of als vader.

Natuurlijk geef ik ook veel praktische tips!

 

Eline Weijers, aangenaamEline Weijers

Ongelijkwaardigheid loopt als een rode draad door mijn leven. Als kind in het gezin waarin ik opgroeide, in diverse banen en in vriendschappen. Ik voelde mij vaak niet gezien en gehoord in wie ik werkelijk ben. Verdrietig trok ik mij terug of boos maakte ik een onaardige opmerking. Pas toen ik mij realiseerde dat ik zelf invloed had in hoe mensen met mij omgaan kon ik deze reacties loslaten.

You teach others how to treat you

De essentie is ‘hoe ga je zo met elkaar om waardoor je allebei kan zijn wie je bent’. In de relatie met je kind komt dit steeds terug; zowel op de fijne momenten als wanneer het stroef loopt. Daarom is mijn missie om moeders in Nederland te leren hoe je kunt opvoeden vanuit gelijkwaardigheid. Dat je kind kan zijn wie het werkelijk is. En dat jij je als moeder een ‘goede’ moeder voelt.

 

Week van de Opvoeding

Van 1 tot en met 7 oktober 2018 is het weer de Week van de Opvoeding. In heel Nederland worden allerlei activiteiten georganiseerd. Het thema is ‘opvoeden is samenspel’. Een onderwerp dat mij op het lijf is geschreven want opvoeden zonder straffen en belonen gaat in essentie om samenwerken met je kind.

banner_Week van de Opvoeding

Ik geef 2x de interactieve presentatie ‘je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen’. Op 2 oktober ’s avonds in Hilvarenbeek en op 3 oktober ’s avonds in IJsselstein. Ben jij erbij? Ik ontmoet je graag!

 

Praktische details IJsselstein

Voor wie:      ouders met kinderen tussen de 0 en 12 jaar

Wanneer:      woensdag 3 oktober 2018, 19:30 – 21:30 inloop vanaf 19:15

Waar:              De Bibliotheek Lek & IJssel, (Bovenzaal) Overtoom 7, 3401 BK IJsselstein

Kosten:           gratis

Inschrijven: gratis via eline@ouderschapvanuitjehart.nl (Zet er alsjeblieft bij dat je naar de bibliotheek in IJsselstein komt.)

 

Praktische details Hilvarenbeek

Voor wie:      ouders met kinderen tussen de 0 en 12 jaar

Wanneer:      dinsdag 2 oktober 2018, 19:45 – 21:00 inloop vanaf 19:30

Waar:              Bibliotheek Hilvarenbeek, Achter ’t Raadhuis 2, 5081 BA Hilvarenbeek

Kosten:           gratis

Inschrijven: gratis via eline@ouderschapvanuitjehart.nl (Zet er alsjeblieft bij dat je naar de bibliotheek in Hilvarenbeek komt.)