Van dreigen & onmacht naar liefdevolle kracht

Je wilt meer vanuit je hart, vanuit aandacht en begrip je kind opvoeden. Je wilt het liefst helemaal stoppen met dreigen met een straf of beloning om iets gedaan te krijgen van je kind. Je voelt je daar namelijk zelf ook niet fijn bij. Het voelt eerder dat je als moeder faalt. En je ziet dat het regelmatig averechts werkt. Je kind wordt nog dwarser of trekt zich terug. In ieder geval zorgt het ervoor dat het contact tussen jullie even verbroken is. Dat is het laatste dat je wilt.

mini-training

Wil je dat je kind zich gezien en begrepen voelt in wie het werkelijk is?

Zich ontwikkelt tot een zelfredzame, empathische  gelukkige volwassene, met een positief zelfbeeld?

Voel jij dat je een moeder wilt zijn die opvoedt vanuit verbinding en gelijkwaardigheid?

Wil jij de wereld zien zoals je kind de wereld ziet en beleeft?

Wat brengt het jou en je kind als je je macht loslaat en gaat opvoeden vanuit gelijkwaardigheid?

Je begrijpt meer van de binnenwereld van je kind en hoe het komt dat je kind zo reageert. Daardoor kun je aansluiten op je jonge kind en je begrijpt zijn reacties beter. Je weet adequaat en opbouwend om te gaan met ‘ongewenst’ gedrag. Je weet je kind liefdevol te begrenzen. Strijd en gedoe zijn makkelijker en sneller opgelost. In je gezin is er meer aandacht voor elkaar en een gezelligere sfeer. Spitsuurmomenten gaan makkelijker. Je voelt je een liefdevolle en krachtige moeder, op alle momenten van de dag. Frustratie, onmacht en een gevoel van falen zijn verleden tijd.

OvjH_Hartje

Je kind voelt zich door jou gezien en gehoord, erkent in wie hij is. Zo krijgt hij een positief beeld van zichzelf. Je leert hem om te gaan met situaties en andere mensen, hoe hij zijn emoties kan uiten en problemen kan oplossen. Zo groeit je kind op tot een gelukkige, sociale, zelfredzame volwassene met een flinke dosis zelfvertrouwen.

Opvoeden vanuit gelijkwaardigheid is samen genieten en groeien!

Wat gaat de cursusdag ‘van dreigen & onmacht naar liefdevolle kracht’ jou brengen?

Als je niet wilt straffen en belonen, wat doe je dan? Ik ga 1 voor 1 de 9 manieren van opvoeden vanuit gelijkwaardigheid uitleggen. Daarna gaan we onderzoeken ‘hoe werkt dat in de dagelijkse hectiek van een gezin? hoe doe ik dit als mijn kind ‘ongewenst’ gedrag laat zien?’ We oefenen met je eigen gezinssituaties om te kijken welke van de 9 manieren zou kunnen werken. Waarbij we oog houden voor hoe je het inzet want ‘de toon maakt de muziek’. Jouw eigen houding en toon zijn medebepalend hoe je kind reageert en of het werkt of niet. Natuurlijk gaan we ook in op grenzen aangeven want alle kinderen hebben grenzen nodig. Hoe fijn is het als je liefdevol je kind kan begrenzen zonder terug te vallen op dreigen met straf of een beloning.

‘Opvoeden is een kwestie van liefde, geduld en wijsheid – en de laatste twee groeien waar de eerste heerst’.        Jan Ligthart

Ik ben er van overtuigd dat alle ouders zielsveel van hun kinderen houden dus de liefde is er. Wat ik je kan leren is wijsheid en geduld.

Voordelen voor jou

OvjH_HartjeDaar we in een kleine groep werken kun je al je vragen en je eigen gezinssituaties inbrengen. Ik denk met je mee wat in jouw situatie een aanpak is die kan werken. Mijn doel is dat jij het opvoeden vanuit gelijkwaardigheid echt in de vingers krijgt!

OvjH_HartjeJe maakt je slechts één dag vrij van gezin en werk en komt dan meteen al thuis met een rugzak vol waar je ook meteen mee aan de slag kan.

OvjH_Hartje

In een kleine groep met gelijkgestemde moeders vormt een veilige omgeving om uit te wisselen en van elkaar te leren. Wanneer er meer moeders zijn zoals jij, die op dezelfde manier hun kind willen opvoeden, voelt dat als een flinke boost voor je eigen keuze en motivatie.

Je wilt een kaartje kopen voor de cursusdag op 18 april 2019:

 165,00Koop je kaartje

Voor nu en in de toekomst

Alles wat we tijdens de cursusdag bespreken kun je meteen toepassen in je gezin. Dit is fijn voor nu en natuurlijk ook voor de toekomst daar je kinderen zich nog vol aan het ontwikkelen zijn. En natuurlijk kun je ook alle vragen stellen die je hebt en eigen gezinssituaties inbrengen.   
 girl-1511710_1920
Wat het je gaat geven is een rugzak vol met inzichten en handvatten waaruit je nu en in de toekomst kan putten om liefdevol te begrenzen en op te voeden vanuit verbinding en gelijkwaardigheid. Je kind zal zich meer gezien en begrepen voelen en minder machteloos doordat je je macht niet gebruikt en je kind invloed geeft op zijn eigen leven. Dit alles geeft een positieve bijdrage bij je kind aan de ontwikkeling van een positief zelfbeeld, zich gelukkig voelen en zelfredzaamheid. En zelf voel je je krachtiger, liefdevoller en geduldiger als moeder 🙂

Praktisch

Waar?               locatie nog te bepalen
Wanneer?        datum nog te bepalen
Deelnemers?   minimaal 4, maximaal 8
Kosten?            kosten voor de cursusdag inclusief voorbereidingsvragen, werkboek, koffie/thee en lunch zijn Euro 165,-.
 
Mijn algemene voorwaarden kun je hier lezen: https://ouderschapvanuitjehart.nl/algemene-voorwaarden/
Je wilt een kaartje kopen voor de cursusdag op 18 april 2019:

 165,00Koop je kaartje

Heb je een andere vraag of twijfel je of deze cursusdag voor jou is? Bel me op 06-30940849 of stuur me een email eline@ouderschapvanuitjehart.nl