fbpx

live online cursus

‘Opvoeden zonder straffen en belonen’

 

Cursus voor moeders met jonge kinderen

4 avonden (19:30 – 22:00 uur)

28 sept, 4 okt, 11 okt en 18 okt 2021

Er zijn dagen dat je je kind achter het behang zou willen plakken. Bijvoorbeeld als je kind niet luistert. Je hebt iets al 10x gevraagd maar geen reactie. Je voelt je genegeerd, alsof je lucht bent. En au, dat doet pijn.

’s Ochtends op tijd de deur uit komen is ook zo’n ding. Zo moeilijk is dat toch niet. Ontbijt, aankleden, tandenpoetsen en hup, de deur uit. Toch heb je de meeste ochtenden strijd om van alles. ‘Eet nou je boterham op, doe niet zo druk, pas op voor je beker (die natuurlijk omvalt), niet je zusje duwen, doe NU je schoenen aan…’ Het slurpt je energie weg. ’s Avonds is hetzelfde liedje… maar dan in omgekeerde volgorde.

Wat je merkt is dat het bij jezelf gaat borrelen. Alsof je jeuk hebt en niet mag krabben want tja, je wilt niet boos worden en staan te gillen als een viswijf. Maar soms is er geen houden aan en voordat je het weet heb je het eruit geflapt ‘als je nu je pyjama niet aandoet dan ga ik ook geen verhaaltje voorlezen’.

Pure onmacht voel je

Wat je ook een uitdaging vindt zijn die huil- en driftbuien. Er hoeft maar iets te gebeuren en je kind barst in huilen uit. Dat gejengel en gemiep, poeh, het vraagt veel van je. Je denkt wel eens ‘stel je niet zo aan!’ en je negeert je kind want ‘dan is het ook zo weer over’.

Of juist de andere kant. Je kind die boos is en schreeuwt, slaat en schopt. Je voelt in al je vezels van je lijf ‘zo gaan we niet met elkaar om!’ Ook zit je met je handen in het haar daar je geen idee hebt hoe te reageren.

Bah, dit wil je allemaal niet. Dreigen naar je kind, je kind negeren of je kind verleiden met een beloning. Je doet het omdat je echt niet meer weet hoe je je kind in die pyjama krijgt of laat ophouden met slaan, gillen of huilen.

Pure onmacht voel je. Onmacht waardoor je dingen doet en zegt waar je achteraf spijt van hebt. Dingen als iets te hard bij de arm pakken, schreeuwen en zo’n onaardige opmerking ‘ik word zóó moe van jou’. Je ziet je kind ineenkrimpen ‘ben ik zo’n naar kind?’

Wanneer je beneden op de bank ploft is die onmacht verdwenen. Wat je nu voelt is verdriet, spijt, falen en ook wel schaamte. Jij bent de volwassene en zou beter moeten weten. Je baalt ervan dat je je zo laat gaan en regelmatig echt niet weet hoe je je kind kan helpen.

4 avonden lang ben ik jouw ‘persoonlijke’ opvoedcoach zodat jij als moeder verder groeit in je moederschap en kan gaan opvoeden vanuit verbinding zonder te hoeven straffen of belonen.

Verlang je naar opvoeden vanuit verbinding, aandacht en begrip?

Je wilt zo graag een ‘goede’ moeder zijn in plaats van een moeder die faalt. Je wilt rustig en ontspannen kunnen blijven in plaats van te dreigen met straf. Dat je weet hoe te reageren zodat het geen strijd wordt. Dat je je kind helpt wanneer het een huil- of driftbui heeft zodat je kind daarna weer lekker in zijn vel zit, makkelijker meewerkt en luistert. Dat er meer rust en gezelligheid is in je gezin. 

Wil jij dit?

HET KAN.

Met deze cursus leer ik je op te voeden vanuit verbinding, aandacht en begrip. Ook, of beter gezegd, juist ook bij ongewenst gedrag of als je botst met je kind. 

Wat gaat deze online cursus jou en je gezin brengen?

 • 21 Manieren van opvoeden vanuit aandacht en verbinding zonder terug te hoeven vallen op dreigen, straffen, verleiden of belonen.
 • Kijken achter het gedrag van je kind met de 9 universele behoeftes van kinderen
 • 3 Unieke manieren om je kind te helpen bij huil- en driftbuien waarna je kind weer ontspannen en gezellig is (en weer luistert en meewerkt).
 • De ongewenst-gedrag-cirkel en verrassende manieren hoe je hier uit kan komen.
 • De 5 universele redenen van ongewenst gedrag
 • Een verdiepende kijk in wat er gebeurt in de hersenen en het lijf van je kind als het vol zit van prikkels en spanning en wat dat doet met het gedrag en de gezondheid van je kind.
 • Acceptatie, geduld en een langer lontje wanneer je kind ‘ongewenst’ reageert omdat je begrijpt waar het gedrag van je kind vandaan komt.
 • Het vertrouwen dat ook jij kan opvoeden zonder straffen en belonen.
 • Een rugzak vol inzichten, tips en handvaten waardoor je zelf exact weet hoe te reageren op je kind.
 • In je gezin is er meer ontspanning en rust doordat je kind en jij lekkerder in je vel zitten.

Tijdens de cursus gaan we steeds kijken ‘hoe werkt dat in de dagelijkse hectiek van mijn gezin? hoe doe ik dit als mijn kind ‘ongewenst’ gedrag laat zien?’ Waarbij we oog houden voor hoe je het inzet want ‘de toon maakt de muziek’. Jouw eigen houding en toon zijn medebepalend hoe je kind reageert en of het werkt of niet.

Opvoeden is een kwestie van liefde, geduld en wijsheid – en de laatste twee groeien waar de eerste heerst.  Jan Ligthart

Ik ben er van overtuigd dat alle ouders zielsveel van hun kinderen houden dus de liefde is er. Wat ik je kan leren is wijsheid en geduld.

meedoen als moeder of vader (1 ouder)

meedoen

meedoen als stel (2 ouders)

meedoen

Eline Weijers

Eline Weijers, aangenaam

De cursus geef ik, Eline Weijers, opvoedcoach en moeder van een zoon (2009). Als kind las ik al graag levensverhalen. Die voorliefde voor levensverhalen zorgde ervoor dat ik als opvoedcoach in mijn praktijk Ouderschap vanuit je Hart gezinnen begeleid om zo bij te dragen aan ‘stukjes hemel op aarde’. Puttend uit 20 ervaring als trainer & coach, gecertificeerd Bewust Ouderschap coach en 11 jaar moederschap.

Kinderen opvoeden kan namelijk een flinke uitdaging zijn. Ook ik word als moeder dagelijks met mezelf geconfronteerd. Het is mijn missie en passie om 100.000 ouders te inspireren over liefdevol opvoeden zonder te hoeven straffen of belonen. Waardoor je kind vanuit jou voelt ‘ik ben oké’. Dat gevoel van er mogen zijn zoals je bent is de basis die je kind nodig heeft om uiteindelijk uit te groeien tot een volwassene met een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfredzaam. Die basis wordt mede gevormd door jou.

Daarom geef ik deze cursus zodat jij als moeder kan groeien in je moederschap en je kind kan begeleiden op dat pad dat ‘leven’ heet.

Ervaringen van moeders

We kunnen beter omgaan met de buien van onze zoon

Wij hebben een cursus gedaan bij Eline en hebben hier echt iets aan gehad. De cursus heeft ons gezin meer rust gebracht. We snappen beter waar de reactie van onze zoon vandaan komt. Nog niet altijd, maar wel vaker. We kunnen beter omgaan met zijn buien en zijn creatiever in onze reactie naar hem waardoor een ‘crisis’ soms afgewend wordt. Eline is een enthousiaste, positieve vrouw die duidelijk uitlegt en goed ingaat op de gestelde vragen.

Elsbeth en Jan Schoneveld

ouders van een zoon (3 jaar) en een dochter (1,5 jaar)

Meer inzicht in het “waarom” van mijn kind

De cursus was verfrissend, logisch en verhelderend. Het heeft me meer inzicht in het “waarom” van mijn kind gegeven. Tevens een bevestiging van dat ik al op de goede weg ben, maar ook nog veel te leren had. Een zinvolle aanvulling qua handjes en voetjes om meer harmonie bij onze dochter en in ons gezin te creëren. Eline is een hele fijne trainer. Ze luistert, geeft goede feedback, en denkt mee!

Mirjam Benjamin

moeder van een dochter (5 jaar)

Liefdevollere relatie met mijn zoon

Ik vond het heel fijn om deel te nemen aan de cursus. Het was fijn om veel informatie te krijgen over deze manier van opvoeden en praktische tips over hoe je het in de praktijk kan aanpakken. Het heeft me in een paar weken al minder strijd opgeleverd en een liefdevollere relatie met mijn zoon. Het was ook fijn om tijdens de cursus ervaringen van anderen te horen, die heel herkenbaar waren. Eline is een fijne cursusleidster. Ze is vriendelijk, betrokken, open en duidelijk. Ik raad iedereen die geïnteresseerd is in deze aanpak de cursus aan! 

Yvonne Elvira

moeder van een zoon (7) en dochter (3)

Minder strijd, allemaal blijer

Eline is geweldig!! Ze heeft ons zó goed geholpen op zo’n fijne, niet veroordelende manier. Door Eline begrijpen we ons zoontje zoveel beter en door haar praktische tips (waar je echt iets aan hebt) weten we beter hoe te reageren en hebben we veel minder strijd, waardoor we allemaal blijer zijn. Haar manier werkt echt, bij ons zoontje met een hele sterke eigen wil. Ze heeft ons leren kijken waar gedrag vandaan komt en ze begrijpt kinderen (en ouders) echt. Zo blij dat we jou ontmoet hebben Eline! 🙂 Bedankt voor alles! 

Jolien & Kay

ouders van 2 zoons (3,5 jaar en 4 maanden)

Ongelofelijk veel opgeleverd!

Deze cursus heeft mij ongelooflijk veel opgeleverd! De benadering was steeds positief en stimulerend om zelf aan de slag te gaan. Soms ook confronterend. Eline haar betrokkenheid en coaching was goed voelbaar. Wanneer je worstelt met het ouderschap en je bent een beetje door je inspiratie heen over hoe je patronen en gewoontes moet ombuigen, dan raad ik beslist Eline’s adviezen aan.

Anita Willems

moeder van 2 dochters (6 jaar)

Zonder de verbinding met elkaar te verliezen

Ik beveel Eline van harte aan! Ze heeft een heldere en rustige manier van uitleggen. Ze heeft ons gezin enorm op weg geholpen. Ze verbind in haar cursusdag de theorie met de praktijk. Ze legt uit en laat zien welke behoeftes er achter gedrag kunnen zitten. Met de focus op de behoefte (i.p.v op gedrag) kun je daadwerkelijk reageren op je kind en hem begeleiden in moeilijke momenten, zonder de verbinding met elkaar te verliezen. Een aanrader!

Sarah van Laarhoven

moeder van een zoon en dochter (3 en 1,5 jaar)

Praktisch

Wanneer? De cursus is op 4 avonden van 19:30 – 22:00 uur. De data zijn: 28 sept, 4 okt, 11 okt en 18 okt 2021.

Hoe? De cursus is online via Zoom. De cursus is interactief wat betekent dat we elkaar zien en horen en je vragen kunt stellen.

Investering?  Euro 195,00 voor 1 ouder, Euro 295,00 voor 2 ouders (stel). Inclusief voorbereidingsopdracht en werkboek (PDF) met opdrachten

Garantie:  Niet tevreden na de 1e avond? Stuur mij een bericht en ik stort de kosten van de cursus naar je terug (lees bij vraag 3 hieronder hoe de garantie werkt).

Antwoord op de meest gestelde vragen

 1. Kan ik terugkijken? Nee, je kunt niet terugkijken. Dit is een live online cursus waarbij je aanwezig bent op de avonden zelf zodat je de cursus kunt volgen.
 2. Kan ik in termijnen betalen? Ja, je kunt in 2 termijnen betalen. Stuur mij een mail op eline@ouderschapvanuitjehart.nl en ik neem contact met je op.
 3. Hoe werkt de garantie? Wanneer je na de eerste avond het idee  hebt dat de cursus niet brengt wat je zoekt en nodig hebt en wil je stoppen? Zorg er dan voor dat je mij uiterlijk binnen 3 dagen een email stuurt dat je wilt stoppen met de cursus. Ik neem dan contact met je op om je verhaal te horen en het geld te kunnen terugstorten.
 4. Ik ben een vader, kan ik wel meedoen? Ik zie dat je overal schrijft en praat over moeders, is het wel de bedoeling dat ik als vader meedoe? Ja, vaders zijn net zo welkom. Ik richt mij op moeders daar dat met name mijn klanten en volgers zijn. Vaders kunnen natuurlijk ook meedoen dus meld je gerust aan.

Heb je een andere vraag? Stuur me een app of bel me op 06-30940849 of stuur een email naar eline@ouderschapvanuitjehart.nl

meedoen als moeder of vader (1 ouder)

meedoen

meedoen als stel (2 ouders)

meedoen