Voor moeders

Herken je dit?

Je voelt je regelmatig gefrustreerd en ook ontmoedigd. Je houdt zielsveel van je kind maar af en toe ben je er zo moe van dat je kind niet luistert en niet meewerkt met al die gewone dagelijkse dingen. Zoals aan tafel komen zitten om te eten, speelgoed opruimen, tandenpoetsen of op tijd de deur uit gaan. Je weet niet goed om te gaan met de driftbuien van je kind, met het gedram als je kind iets wil, met de koppigheid als je kind iets niet wilt, met het jengelen en om alles huilen. Je hebt al van alles geprobeerd: aardig blijven, boos worden, belonen met stickers of een snoepje, negeren of straf geven zoals geen verhaaltje voor het slapen gaan of wegsturen uit de kamer.

Soms werkt het een paar weken maar daarna ben je weer terug bij af. Het vervelende is dat je je ook niet prettig voelt bij boos uitvallen, belonen of straf geven. Je voelt je net een politieagent. Jij moet alles op je radar houden en alles regelen. Je voelt je als moeder tekort schieten en je slaapt er regelmatig slecht van.

Verlang je hier naar?

Waar je naar verlangt is dat je vanuit ontspanning kunt reageren op je kind. Dat je meer geduld hebt. Dat je beter begrijpt waar het gedrag van je kind vandaan komt. Zodat je op zo’n manier kan reageren dat je kind zich ook gezien en gehoord voelt door jou. Waar je ook naar verlangt is dat je kind iets doet vanuit een eigen motivatie. In plaats van dat je kind iets doet omdat het bang is om straf te krijgen of uitkijkt naar een beloning. Je wilt meer harmonie binnen je gezin en meer oprechte aandacht voor elkaar. Je wilt dat al die dagelijkse ditjes en datjes makkelijker en sneller gaan. Je voelt dat je anders wilt gaan opvoeden. Minder vanuit de macht die je hebt als moeder en meer vanuit de verbinding die je voelt met je kind.

Hoe nu verder?

Wil je nog langer zo doorgaan? Red je dat zelf qua energie en humeur? Maak je je zorgen dat je in een negatieve spiraal aan het komen bent met je kind? Hoe wil je dat je kind later terugkijkt op zijn jeugd?

Betekent dit dat je écht anders wilt gaan opvoeden? En wat ga je dan anders doen?

ElineWeijers2018webKL-23 alleen hoofd

Ik ga je helpen!

Zodat ook jij die leuke, ontspannen moeder wordt die het volste vertrouwen heeft in haar moederrol! Die opvoedt vanuit gelijkwaardigheid. Waarbij haar kind voelt dat het mag zijn wie het is met al zijn plussen en minnen.

 

Box ebook

Box inzicht sessie

 

 

 

 

 

 

Box workshopBox contact