straffen en belonen

TRAINING

OPVOEDEN VANUIT GELIJKWAARDIGHEID

moeder blij met kinderen

Verlang jij naar meer verbinding met je kind, naar meer gezelligheid, naar meer geduld?

  • Ben je er klaar mee om de politieagent van jullie gezin te zijn?
  • Wil je nu ECHT stoppen met je stem verheffen en je machteloos voelen?
  • Heb je soms het gevoel ‘oh nee, ik klink als mijn moeder’.
  • Wil je weer die leuke en ontspannen moeder zijn in plaats van streng en boos?
  • Wil je met je kind een oplossing vinden die werkt in plaats van steeds brandjes blussen?

Terwijl je elke dag uit bed stapt met het voornemen ‘vandaag blijf ik rustig, blijf ik geduldig, voel ik me krachtig en liefdevol ongeacht wat mijn kind doet’.

Dat kan anders.
Sterker nog, jij kán dat anders.
Jij kan een moeder zijn die haar kind begrijpt, geduld heeft en weet hoe om te gaan met zowel gewenst als ongewenst gedrag van je kind.
Wacht niet nog een paar jaar want dan is je kind je ontgroeit en ben je simpelweg te laat.
Jij gaat toch niet nog langer als gefrustreerde politieagent door het leven hopend dat het een keer beter wordt?

Opvoeden vanuit gelijkwaardigheid.
Dat is mijn expertise.
Jij bent die unieke moeder.
Ik ben de expert en wil je dit leren.
Zodat jij behalve die liefdevolle, unieke moeder, ook een krachtige moeder wordt die haar kind kan begeleiden in al zijn ups en downs.
“Ja maar hoe dan?”, hoor ik je vragen.
Door te stoppen met doen wat 90% van de ouders in Nederland doen.
Door te stoppen met straffen en belonen.
Je bent geen politieagent, maar een moeder die oog heeft voor de behoeftes en het onvermogen van haar kind.
En ik leer je hoe.

Eline Weijers
Ik ben Eline Weijers, opvoedcoach bij Ouderschap vanuit je Hart. Ongelijkwaardigheid loopt als een rode draad door mijn leven: in het gezin waarin ik opgroeide, in diverse banen en in vriendschappen. Ik voelde mij vaak niet gezien en gehoord in wie ik werkelijk ben. Verdrietig trok ik mij terug of boos maakte ik een onaardige opmerking. Pas toen ik mij realiseerde dat ik zelf invloed had in hoe mensen met mij omgaan kon ik deze reacties loslaten. 

You teach others how to treat you.

De essentie is ‘hoe ga je zo met elkaar om waardoor je allebei kan zijn wie je bent’. In de relatie met je kind komt dit steeds terug; zowel op de fijne momenten als wanneer het stroef loopt. Daarom is mijn missie om moeders in Nederland te leren hoe je kunt opvoeden vanuit gelijkwaardigheid. Dat je kind kan zijn wie het werkelijk is. En dat jij je als moeder een ‘goede’ moeder voelt.

De training

Mijn doel met deze training is om moeders te leren hoe ze kunnen opvoeden met aandacht voor de behoeftes en het onvermogen van hun kind. Om op te voeden zonder terug te vallen op straffen en belonen bij ‘ongewenst’ gedrag van hun kind. Om te genieten van die bijzondere tijd als je kind nog jong is. Om als gezin je verbonden te voelen met elkaar, nu en later. Zo’n moeder kan jij zijn.

Het moederschap vraagt veel van je. Ik herinner mij nog goed dat een vriendin in mijn kraamtijd zei: de toppen worden hoger en de dalen worden dieper. Herken je dit? In Nederland halen we voor alles diploma’s, van veters strikken en zwemmen tot en met opleidingen. Geen mens heeft jou echter geleerd hoe je je kind opvoedt en wat je wel en juist niet doet. Niet zo raar dus dat je soms met je handen in je haar zit. Terwijl je wel voelt dat je het anders wilt doen. Maar hoe?

straffen en belonen

Opvoeden vanuit gelijkwaardigheid

Eén ding is zeker: opvoeden gaat niet over goed of fout. Het gaat over wat je kind en jij nodig hebben. Met deze training ga je dit helder zien. Zonder slapeloze nachten of ellenlange gesprekken met je partner. Bovendien hoef je het niet alleen te doen. Naast jou zijn er in de training nog maximaal 9 andere moeders. Ieder gericht op haar eigen gezinssituatie. Maar wel sámen. Met hetzelfde verlangen. Dat hebben jullie ook gemeen.

Waarom ik?

Wat ik zie is dat alle ouders zielsveel van hun kinderen houden maar dat ze opvoeden vanuit hun hoofd. Vanuit normen, eigen jeugdervaringen, wat hoort of wat moet, wat je geleerd hebt of anderen ziet doen. Wat ik merk is dat op momenten dat ouders botsen met hun kind ze in hun hoofd schieten en hun macht gaan inzetten. Dreigen met straf of hun kind wegsturen. Wat ouders te weinig beseffen is dat dit zorgt voor emotionele afstand, onveiligheid en dat je impliciete boodschap aan je kind is ‘jij bent niet okay’.

Al ruim 20 jaar ben ik trainer, ik ben gecertificeerd als Bewust Ouderschap coach en 9 jaar moeder. Ik kan jou leren hoe je opvoedt vanuit gelijkwaardigheid.  Wat ik graag zie is dat kinderen opgroeien tot volwassenen met een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.

Wat is typisch Eline?

Ik ben een echte doener dus verwacht van mij geen opsomming van onderzoeken en wetenschappelijke feiten. Ik ben allergisch voor oordeel, ja-maars en beperkende gedachtes omdat je daar niets van leert. Ik ben een Waterman en water betekent voor mij beweging, nuance en weerspiegeling. Zo is ook hoe ik werk. Ik ben in staat de wereld door jouw ogen te bekijken, zonder oordeel. Wat ik opmerk en aanvoel benoem ik zodat bij jou kwartjes vallen. Wat ik wil bereiken met mijn werk is beweging: dat ouders binnen hun gezin ongewenste patronen kunnen doorbreken en veranderen naar harmonie, plezier en verbinding met elkaar.

Waarom jij?

Jij bent een moeder die bewust in het leven staat. Die bezig is met: wat voor moeder wil ik zijn, welke herinneringen wil ik dat mijn kind heeft aan zijn jeugd? Hoe kan ik het best mijn kind begeleiden? Vragen die aanzetten tot reflectie, verdieping en het anders gaan doen. Vragen waardoor je levenswijsheid groeit: zowel in jezelf als in contact met je kind.

Wil jij opvoeden vanuit gelijkwaardigheid?

Wanneer

Data te plannen in mei – juni.

Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.

Waar

Een fijne trainingslocatie in IJsselstein (bij Utrecht).

Investering

Allereerst vergt deze training een investering in tijd. De training is 3 volle dagen. Daarnaast besteed je tussen de trainingsdagen door 2 uur aan opdrachten en in praktijk brengen van het geleerde.

De financiële investering voor het leren van opvoeden vanuit gelijkwaardigheid is € 495,- inclusief werkboek, lunch, koffie en thee met lekkers.

Dit bedrag is ook in 2 termijnen van € 260,- te voldoen (neem dan even 1-op-1 contact met mij op: eline@ouderschapvanuitjehart.nl).

Opzet van de training

straffen en belonenDeze training heeft 3 live trainingsdagen met een groep van maximaal 9 andere moeders. Tussen de trainingsdagen heb je een week de tijd om met het geleerde aan de slag te gaan. Om deze reden haal je het optimale uit deze training omdat je het dus niet alleen weet maar het ook gelijk in de praktijk kunt brengen. Het vergt ongeveer 2 uur aan huiswerk tussen de trainingsdagen in.

Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Module 1: jij als moeder: wees zelf niet de bottleneck in het opvoeden van je kinderen.

De volgende punten komen o.a. aan bod:– Welke waardes leef je en wil je je kind meegeven?

– Hoe komt dit terug in het dagelijkse reilen en zeilen van je gezin?

– Wat neem jij mee uit je eigen opvoeding?

– Helpt dit jou in je moederschap of is het een obstakel?

Module 2: je kind: het gaat er niet om of je binnen de lijntjes kleurt. Het gaat erom dat je je eigen tekening maakt.

De volgende punten komen o.a. aan bod:

– Wat is het effect van straffen en belonen op de ontwikkeling van je kind?

– Hoe kun je voorbij het gedrag van je kind kijken, naar zijn behoeftes en onvermogen?

– Kinderen zijn prikkelgevoelig; hoe kun je je kind helpen om te ontladen van prikkels, spanning en frustratie?

Module 3: de interactie met je kind: kinderen hebben het meest je liefdevolle aandacht nodig wanneer zij zich het minst daarnaar gedragen.

De volgende punten komen o.a. aan bod:

– Wat betekent het als je je kind wilt opvoeden vanuit gelijkwaardigheid?

– Je kind gelijkwaardig opvoeden, hoe doe je dat?

– Hoe kun je je kind emotionele veiligheid bieden?

Terwijl je elke dag uit bed stapt met het voornemen ‘vandaag blijf ik rustig, blijf ik geduldig, voel ik me krachtig en liefdevol ongeacht wat mijn kind doet’.

Deze mensen gingen je voor en volgden een training bij Eline:

Veel geleerd tijdens de workshop ‘Opvoeden zonder straffen en belonen’. Ik vond het een eye opener om minder complimenten te geven. Je zegt zo snel ‘goed zo’ tegen je kinderen. Nu ik me daar bewust van ben en probeer het niet meer te doen, merk ik dat ik mijn kinderen meer serieus neem. Ik benoem wat ze doen als ze vragen om een reactie. Dat is veel leuker, je krijgt een gesprekje en je komt meer op gelijke hoogte met je kind. Tegelijk heb ik dus ook geleerd dat dit beter is voor het zelfvertrouwen van het kind!

Martha van Vuuren-Groeneveld, moeder van 2 dochters (5 en 1 jaar) en 1 zoon (7 jaar)

Ik ben heel blij dat we met elkaar gesproken hebben. Ik heb echt het gevoel dat ik een verse start maak met mijn oudste zoon. Het samen spelen is echt een schot in de roos. Hij is bijna als een blad aan de boom om geslagen. Ik heb nu intenser contact met hem en hij praat beter over zijn gevoel en wil me graag helpen. Ik besef nu dat hij eigenlijk smachtte naar volle aandacht. Bedankt voor dit besef voor mij.

Myra Kempenaar, moeder van 2 zoons (5 jaar en 3 maanden) en 1 dochter (2,5 jaar)

Professioneel, liefdevol en betrokken. Zo heb ik mijn persoonlijke sessie met Eline Weijers ervaren. Wat doe je als je het even niet meer weet met je kind? Boeken had ik al gelezen, mensen in mijn omgeving hielden er vooral hun eigen mening op na. Na de sessie met Eline Weijers wist ik wat ik deed en beter niet meer kon doen of moest blijven doen. En na verloop van tijd kwamen mijn dochter en ik weer in de warme verbinding die ik wenste.

Liesbeth Jansen, moeder van een dochter (2 jaar)

Heb je serieus interesse in deze training maar heb je nog een aantal vragen? Vraag dan extra informatie aan. Stuur mij een email op eline@ouderschapvanuitjehart.nl of bel 06 – 309 408 49

gratis e-book

Geïnteresseerd in deze training, is dit alleen nog niet het juiste moment? Download dan mijn gratis e-book waarin ik 3 redenen geef waarom straffen en belonen niet werkt. Je ontvangt dan ook mijn 2-wekelijkse opvoedtips en zo krijg je ook als eerste de nieuwe data van mijn workshops en trainingen 🙂

Gratis e-book

Gratis e-book '3 redenen waarom straffen en belonen niet werkt'