fbpx

Z ws Je macht loslaten, opvoeden zonder s&b

20180403-OvjHlogo_RGB_web

Workshop

Je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen

workshop opvoeden zonder straffen en belonen

Ben jij er klaar voor om straffen en belonen los te laten?

Je hebt al een tijdje het gevoel dat je faalt. Dat je steeds maar boos bent of loopt te zuchten en dat niet wilt. Om iets gedaan te krijgen van je kind, dreig je vaak met straffen. Of je probeert het op een positieve manier, door je kind te belonen. Maar het werkt niet. Je kind wordt boos, luistert niet, loopt gewoon weg of gaat een ander gezinslid (inclusief de kat) ‘pesten’. Het liefdevolle contact met je kind waar je naar streeft ben je dan volledig kwijt. En ook het contact met jezelf, want geef eerlijk toe: je wilt toch helemaal niet steeds de politieagent zijn binnen jullie gezin?

Je verlangt naar meer harmonie in je gezin, juist ook op de spitsuur momenten. Je wilt dat je kind makkelijker en sneller meewerkt met dingen als tandenpoetsen, speelgoed opruimen of aan tafel komen zitten voor het eten. Dingen die je kind helemaal niet belangrijk vindt (‘ik kan toch ook in mijn pyjama naar school’). Bovenal wil je meer zelfvertrouwen hebben in je rol als moeder/vader. Dat je het goed doet voor je kind. Herken je dit? Dan is de workshop ‘je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen’ écht iets voor jou!

Je ontdekt de 3 basiselementen van opvoeden vanuit gelijkwaardigheid

Als moeder van een temperamentvolle zoon (2009) word ik regelmatig uitgedaagd om gelijkwaardig met hem om te gaan. Soms lastig, altijd waardevol. Als ik het kan, kan jij het ook! Als opvoedcoach is alles wat ik zeg, uitleg en voordoe doordrenkt van opvoeden vanuit gelijkwaardigheid. Je kind als mens zien en niet als kind. Tijdens de workshop maak je kennis met de 3 basiselementen van opvoeden vanuit gelijkwaardigheid. En natuurlijk krijg je van mij een massa tips! Eenvoudige, praktische tips die jij thuis meteen kunt gebruiken.

Wat kun je verwachten tijdens deze workshop?

Deze workshop staat bol van de ‘aha’ momenten en je gaat naar huis met een hoofd vol ideeën. Naast de 3 basiselementen ontdek je ook wat jij en je kind mislopen als je doorgaat met straffen en belonen. En hoe opvoeden vanuit gelijkwaardigheid het verschil maakt voor jou én je kind. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Kortom, een workshop vol inspiratie en hier en daar een spiegel die ik je voorhoud.

Waarom zou je niet willen komen?

  • Je bent er nog niet over uit of opvoeden vanuit gelijkwaardigheid past bij jou als moeder/vader en bij je gezin. Je wilt er eerst meer over lezen. (Mijn blogs geven je inspiratie!)
  • Omdat je er niet aan toe bent om jezelf in de spiegel te kijken ‘hoe doe ik het als moeder/vader?’
  • Omdat jij en je kind niet gelijkwaardig zijn. (Mee eens. Je bent niet gelijkwaardig, je gaat gelijkwaardig met je kind om.)
  • Omdat je verwacht dat je van opvoeden vanuit gelijkwaardigheid een grenzeloos kind krijgt dat gewoon over je heen loopt. (Voor de duidelijkheid, dit gebeurt niet.)
  • Een reden kan zijn: Utrecht is wel ver weg. Maar wat is ver in Nederland? Voor jou is het belangrijk om de afweging te maken of het je de investering in reistijd waard is om je eerste flinke stap te maken in opvoeden vanuit gelijkwaardigheid.

Wanneer is deze workshop een must?

  • Jij bent helemaal klaar met straffen en belonen en wilt niet langer de politieagent van het gezin zijn. Jij wilt een krachtige en liefdevolle moeder/vader zijn. Jij wilt aan de slag met opvoeden vanuit gelijkwaardigheid.
  • In plaats van dat je streng en boos reageert wil jij weer die losse, leuke en ontspannen moeder/vader zijn.
  • Af en toe bekruipt je het gevoel dat je dingen doet net als je ouders vroeger. En die jij toen als kind echt niet leuk vond. Jij wil een andere ouder zijn voor je kind. Een ouder die zijn kind begrijpt, geduld heeft en weet hoe om te gaan met alle plussen en minnen van zijn kind.
  • Als jij houdt van leren door zelf te ervaren en te reflecteren. Waarbij je je eigen verhaal deelt, vragen stelt en de verhalen van andere ouders waardeert.

Eline Weijers, aangenaamEline Weijers

Ongelijkwaardigheid loopt als een rode draad door mijn leven. Als kind in het gezin waarin ik opgroeide, in diverse banen en in vriendschappen. Ik voelde mij vaak niet gezien en gehoord in wie ik werkelijk ben. Verdrietig trok ik mij terug of boos maakte ik een onaardige opmerking. Pas toen ik mij realiseerde dat ik zelf invloed had in hoe mensen met mij omgaan kon ik deze reacties loslaten.

You teach others how to treat you

De essentie is ‘hoe ga je zo met elkaar om waardoor je allebei kan zijn wie je bent’. In de relatie met je kind komt dit steeds terug; zowel op de fijne momenten als wanneer het stroef loopt. Daarom is mijn missie om moeders in Nederland te leren hoe je kunt opvoeden vanuit gelijkwaardigheid. Zodat dat ‘heel gewoon’ is.

Praktische details

Datum volgt

Locatie van Drakepit: Mississippidreef 95, 3565 CE Utrecht

Kosten:  €20 incl. koffie en thee met lekkers

Wat levert deze workshop je op?

Een nieuw perspectief op opvoeden namelijk vanuit gelijkwaardigheid.

Vertrouwen in je eigen rol als moeder of als vader (en dat is de basis van alles!).

Je weet waarom straffen en belonen schadelijk is voor de ontwikkeling van je kind.

Dit alles leidt tot jouw keuze om het roer om te gooien in je gezin: op naar meer verbinding en een makkelijker gezinsleven.

Wil jij ook opvoeden zonder straffen en belonen?

Meld je dan aan voor mijn wekelijkse opvoed-tips per mail en ontvang ook mijn gratis e-book met 3 redenen waarom straffen en belonen niet werkt.

Super, het e-book komt naar je toe! Mijn email zit in je inbox (of check je spam).