fbpx

Aware Parenting

Ik werk vanuit de Aware Parenting opvoedingsfilosofie. Sinds december 2016 ben ik door Dr. Aletha Solter gecertificeerd als Aware Parenting trainer en coach. Sinds 2022 ben ik ook gecertificeerd als level 2 Aware Parenting trainer. Dit betekent dat ik ouders en professionals kan opleiden in Aware Parenting.

Ik organiseer daarvoor de live cursusdag ‘De ins & outs van Aware Parenting voor professionals. Deze cursus is 1 van de voorwaarden om je te certificeren als Aware Parenting instructeur.

Aware Parenting is een praktische opvoedingsfilosofie ontwikkeld door de Amerikaans-Zwitserse psychologe Dr. Aletha Solter (California, USA).

Aware Parenting bestaat uit drie bouwstenen:
1. Hechtingsbevorderend ouderschap
2. Democratische discipline oftewel opvoeden zonder straffen en belonen
3. Kinderen helpen herstellen van stress en trauma door ontlading van emoties.

Deze manier van opvoeden is voor alle leeftijden: van baby’s die net geboren zijn tot en met kleuters, kinderen, tieners, pubers en volwassen kinderen.

Liefdevol opvoeden met oog en begrip voor de behoeftes en het onvermogen van je kind. Kinderen hebben nog zo ontzettend veel te leren, zowel motorisch, cognitief, emotioneel als sociaal.

Aware Parenting reikt je de mogelijkheden aan om op een warme ondersteunende manier je kind te begeleiden in dit leren. Ook (of misschien wel juist ook) wanneer je kind ongewenst, onvriendelijk of onhandig gedrag laat zien. Juist op die momenten heeft je kind je het meeste nodig. 

 

Meer weten over Aware Parenting

Klik hier voor meer informatie over Dr. Aletha Solter.

Klik hier voor meer informatie over Aware Parenting.

Ik en Aletha Solter

Contact

Nieuwsgierig geworden? Of wil je meer weten over mij of over mijn werk? Neem dan vrijblijvend contact met me op, om te zien wat ik voor je kan betekenen. Leuk om van je te horen!

Ik waardeer mijn eigen privacy en respecteer die van jou dus ook.

Wil jij ook opvoeden zonder straffen en belonen?

Meld je dan aan voor mijn wekelijkse opvoed-tips per mail en ontvang ook mijn gratis e-book met 3 redenen waarom straffen en belonen niet werkt.

Super, het e-book komt naar je toe! Mijn email zit in je inbox (of check je spam).