fbpx

online cursus

‘Liefdevol omgaan met de heftige buien van je kind’ 

van boos, dwars en jengelen naar een blij en ontspannen kind 

Online cursus voor ouders met jonge kinderen

na aanmelden kun je meteen van start

Oef, je kan nog net wegduiken want je kind wil je een mep geven. Je houdt zielsveel van je kind maar die heftige buien van boos zijn, jou willen slaan en gooien met spullen vragen ongelofelijk veel van je.

Ook van die dagen dat je kind van ’s ochtends vroeg tot bedtijd alleen maar aan je geplakt lijkt te zitten en om elk ditje of datje begint te huilen. Nu ja huilen, het is eerder jengelen.

Je merkt dat je van die heftige buien wel eens schrikt of dat je juist geïrriteerd en boos wordt. In ieder geval roepen die heftige buien bij jou spanning en stress op.

Die huil- en driftbuien slurpen je energie weg.

Als je uit je slof schiet naar je kind dan zie je de schrik in de ogen van je kind. Oh nee, dat wil je absoluut niet! Dan ben je namelijk precies je moeder die dat bij jou deed toen je klein was.

Waar je van baalt is dat je eigenlijk met je handen in het haar zit. Je hebt geen idee hoe te reageren op die heftige emoties van je kind.

Je verlangt naar meer rust en gezelligheid

Waar je tot in elke vezel van je lijf naar verlangt is dat er meer rust, gezelligheid en harmonie in je gezin is.

Dat je kind minder vaak en minder lang zo’n heftige emotionele bui heeft. Wat zou het heerlijk zijn als je kind makkelijker meewerkt en beter naar je luistert.

De dagelijkse moet-en- doe dingen zoals aankleden, opruimen en op tijd de deur uit zullen dan soepeler verlopen en minder tijd vragen.

Als je hiervan dagdroomt dan voel je je meteen lichter en blijer. Je zou dan meer energie overhouden en wat meer ruimte voor jezelf hebben.

Er is nog iets anders. Je wilt er niet te vaak aan denken omdat het je onrustig maakt. Waar je in de diepte naar verlangt is dat je meer vertrouwen voelt in je moederschap. Dat je jezelf een ‘goede’ moeder voelt…juist ook als je kind heftig reageert.

Je bent er helemaal KLAAR mee en bent klaar VOOR.

Je hebt al van alles geprobeerd…(zucht)

En weet je, het is niet dat je nog niets geprobeerd hebt. Je hebt al van alles geprobeerd maar de meeste dingen lijken eerder averechts te werken of ze werken maar even.

Je hebt dingen geprobeerd zoals je kind negeren of streng toespreken, je kind naar boven sturen, je stem verheffen ‘en nu is het genoeg!’, een time-out stoeltje of dreigen met een straf ‘als je nu niet ophoudt dan ook geen filmpje’ of vragen ‘hoe denk je dat je broertje of zusje zich nu voelt?’

En je hebt ook dingen geprobeerd als rustig blijven en uitleggen, meegaan in wat je kind wilt, afleiden, de regels herhalen ‘niet slaan’, zeggen dat je kind moet stoppen of vragen wat er is.

Het is een waslijst maar de echte oplossing heb je nog niet gevonden. Soms werkt het even maar daarna val je gewoon weer terug in het oude patroon.

Je voelt dat je er helemaal KLAAR mee bent. Klaar bent met strijd, ongezelligheid in huis en geruzie tussen de kinderen. Je voelt je moe, machteloos en moedeloos.

Je kind voelt zich overspoeld

Waar het mis gaat is dat deze manieren van omgaan met de heftige buien van je kind voorbij gaan aan de oorzaak van de heftige bui.

Je kind is namelijk niet expres boos of om niets aan het huilen. (Zo kan het voor jou trouwens soms wel voelen.)

Onder die heftige emoties zit een kind dat zich overweldigd en overspoeld voelt. Zijn of haar emmertje is overvol. Je kind heeft een soort van kortsluiting in het hoofd. Voelt zich alleen, hulpeloos en is niet in staat met jou te verbinden.

Als je kind kortsluiting in zijn hoofd heeft en zich overspoeld voelt dan kan je kind niet naar je luisteren of nadenken. Daarom werken die verbale en rationele aanpakken niet.

Wat je kind nodig heeft is jou als veilige haven om daarna weer terug bij zichzelf en in balans te kunnen komen.

Je kind voelt zich overspoelt alsof het kopje onder gaat in zee. Het heeft jou nodig dat je je hand uitsteekt en je kind weer boven water trekt. Waarna je kind die overspoeling te boven kan komen, weer rustig kan worden en ontspannen.

Jij als de reddingsboei

Hoe je je kind het beste kan helpen als het een heftige emotionele bui heeft is dat jij de verbinding blijft maken met je kind.

Je gooit als het ware een reddingsboei naar je kind toe. Zo komt je kind weer met zijn hoofd boven water en kan tot zichzelf komen.

Je helpt je kind om die heftige emoties door te werken. Dat je kind zijn emoties kan ‘aankijken’. Dat het vanuit jou voelt dat de emotie er mag zijn én dat het van jou leert hoe het zelf kan omgaan met die heftige emoties. Zonder dat iemand pijn heeft of dat er iets door de kamer vliegt.

Dat verbindende contact vanuit jou zorgt ervoor dat je kind weer bij zichzelf kan komen. Dat je kind, nadat het uitgehuild of uitgeraasd is, zich kan ontspannen en weer aanspreekbaar is.

Veel ouders vinden verbinding houden met hun kind moeilijk als het raast, schopt, gilt, jankt of krijst. De reden dat ze dit moeilijk vinden is omdat ze zelf nooit geleerd hebben hier mee om te gaan.

Eerder het tegenovergestelde, ze hebben geleerd dat zulke heftige emoties niet oké zijn.

Herken je dit?

Bovendien is dit leren in je eigen jeugd geweest dus op jonge leeftijd. Dat betekent dat je al tientallen jaren (onbewust) denkt en voelt ‘zo heftig hoeft nou ook weer niet, dat is overdreven, stop nu maar, ik wil niet dat je dat doet, dat hoort niet, nu heb je wel genoeg gehuild’.

In de online cursus ‘Liefdevol omgaan met de heftige buien van je kind’ ga je dit allemaal afleren.

Je gaat een nieuwe en andere manier van kijken naar je kind ontdekken. Vanuit het kind perspectief kijken naar de heftige emoties van je kind zodat je begrijpt waar deze vandaan komen en waarom ze nodig zijn.

Het uiten van heftige emoties helpt je kind namelijk om weer terug in balans te komen in hun lijf, gevoel en hoofd.

 4 weken lang ben ik jouw ‘persoonlijke’ opvoedcoach zodat ook jij liefdevol kunt omgaan met de heftige emoties van je kind.

Zonder te hoeven straffen of belonen.

Het KAN!

Wat gaat deze online cursus jou en je gezin brengen?

  • Begrijp je waar heftige emoties vandaan komen en wat het nut is van je emmertje legen, zowel voor het gedrag als voor de gezondheid van je kind;
  • Kun je je kind emotionele veiligheid bieden als het in een heftige bui zit.
  • 3 Effectieve manieren om je kind te helpen bij huil- en driftbuien waarna je kind weer ontspannen en gezellig is (en weer luistert en meewerkt);
  • Een verdiepende kijk in wat er gebeurt in de hersenen en het lijf van je kind als het vol zit met prikkels en spanning;
  • Het vertrouwen dat ook jij liefdevol kan omgaan met de heftige emoties van je kind.
  • Heb je zicht op het effect van de heftige emotionele bui van je kind op jouw eigen gevoel en gedachtes.

Aan het eind van de cursus kun je putten uit een rugzak vol inzichten, tips en handvaten waardoor je zelf exact weet hoe te reageren op je kind.

Wat je gaat merken is dat er in je gezin meer ontspanning, verbinding en rust is doordat je kind en jij lekkerder in je vel zitten.

Opvoeden is een kwestie van liefde, geduld en wijsheid – en de laatste twee groeien waar de eerste heerst.  Jan Ligthart

Ik ben er van overtuigd dat alle ouders zielsveel van hun kinderen houden dus de liefde is er. Wat ik je kan leren is wijsheid en geduld.

Online cursus ‘Liefdevol omgaan met de heftige buien van je kind’ €109,00

Online cursus ‘Liefdevol omgaan met de heftige buien van je kind’ 2 termijnen €54,50 

Deze cursus kun je ook kopen incl. een individueel coachgesprek (1 uur via Zoom) waarbij je van te voren 2-3 filmpjes kan insturen.

VIP online cursus ‘Liefdevol omgaan met de heftige buien van je kind’ €169,00

Deze VIP versie van de online cursus kun je ook in 2 termijnen betalen. 

VIP online cursus ‘Liefdevol omgaan met de heftige buien van je kind’ 2 termijnen €84,50 

Eline Weijers

Hi, ik ben Eline Weijers

Als moeder van een zoon (2009) met een pittig karakter heb ik heel wat heftige buien met hem beleefd.

Ook bij mij vroeg het heel wat van mijn aandacht en geduld om op zo’n moment in verbinding met hem te blijven.

Elke keer als dat lukt voel ik dat ik hem iets ongelofelijk waardevols meegeef.

Namelijk het gevoel van er mogen zijn zoals je bent, ook als je een heftige bui hebt. Dat is de basis die je kind nodig heeft om uiteindelijk uit te groeien tot een volwassene met een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Daarom is deze cursus er.

Voor deze cursus put ik uit 20 jaar ervaring als trainer & coach, mijn certificering als Aware Parenting trainer en vele jaren moederschap.

Lees hier hoe ouders mijn cursussen ervaren

We kunnen beter omgaan met de buien van onze zoon

De cursus heeft ons gezin meer rust gebracht. We snappen beter waar de reactie van onze zoon vandaan komt. Nog niet altijd, maar wel vaker. We kunnen beter omgaan met zijn buien en zijn creatiever in onze reactie naar hem waardoor een ‘crisis’ soms afgewend wordt. Eline is een enthousiaste, positieve vrouw die duidelijk uitlegt en goed ingaat op de gestelde vragen.

Elsbeth en Jan Schoneveld

zoon (3 jr) en dochter (1,5 jr)

Meer rust in mijn hoofd en sta nu luchtiger in het omgaan met driftbuien

Ik kwam bij Eline omdat we rondtolden in hetzelfde cirkeltje. Mijn jongste zoon had driftbuien, zocht grenzen op en ik vond het moeilijk zijn gedrag te sturen. Hier wist ik niet anders mee om te gaan dan om hem te straffen of belonen. Wat helaas vaak niet werkte. Na de gesprekken met Eline voel ik mij meer ontspannen hoe te reageren bij gedrag dat niet gewenst is of bij driftbuien omdat ik daar nu handvaten voor heb gekregen. Ik ervaar meer rust in mijn hoofd en sta nu luchtiger in het opvoeden en niet meer van ‘wat moet ik hiermee’. De jongste gaat nog steeds af en toe tekeer. Die momenten zijn voor mezelf minder zwaar en het slurpt minder energie. Boze buien mogen er zijn, echter, ze zijn sneller voorbij omdat ik anders reageer waarna de sfeer weer gezelliger is.
Eline is een prettig persoon. Het is niet zweverig in de zin van dat het alleen maar over gevoel gaat. Ze geeft niet-oordelend haar mening over hoe ik iets heb aangepakt. Ik ben er heel blij mee!

Liesbeth Knol

2 zonen (5 en 4 jaar)

Liefdevollere relatie met mijn zoon

Het was fijn om veel informatie te krijgen over deze manier van opvoeden en praktische tips over hoe je het in de praktijk kan aanpakken. Het heeft me in een paar weken al minder strijd opgeleverd en een liefdevollere relatie met mijn zoon. Eline is een fijne trainster. Ze is vriendelijk, betrokken, open en duidelijk. Ik raad iedereen die geïnteresseerd is in deze aanpak de cursus aan! 

Yvonne Elvira

zoon (7 jr) en dochter (3 jr)

Ik wil de macht niet meer tussen mijn kind en mezelf

Voordat ik de cursus begon merkte ik dat ik zelf regelmatig de blokkade ben. Ik voelde een spanningsveld tussen ‘de kinderen moeten het nog leren’ en ‘ik heb het al tig keer gezegd’. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er zijn veel zaken waar ik al veel bewuster mee omga: wat zit er achter dit gevoel of achter deze uitbarsting? Ik wil de macht niet meer tussen mijn kind en mezelf. Ik ervaar meer verbinding en meer samen met mijn kinderen. Het maakt me een mildere, lievere mama, zonder afbreuk te doen aan de opvoeding en onze waarden en normen. Eline haar kennis is zeer breed. Ik beveel haar zeker aan!

MP

zoon (10 jr) en dochter (8 jr)

Minder strijd, allemaal blijer

Eline is geweldig!! Ze heeft ons zó goed geholpen op zo’n fijne, niet veroordelende manier. Door Eline begrijpen we ons zoontje zoveel beter en door haar praktische tips (waar je echt iets aan hebt) weten we beter hoe te reageren en hebben we veel minder strijd, waardoor we allemaal blijer zijn. Haar manier werkt echt, bij ons zoontje met een hele sterke eigen wil. Ze heeft ons leren kijken waar gedrag vandaan komt en ze begrijpt kinderen (en ouders) echt. Zo blij dat we jou ontmoet hebben Eline! Bedankt voor alles!

Jolien & Kay

2 zoons (3,5 jaar en 4 maanden)

Wat ik niet besefte is dat ontladen zo belangrijk is

Ik heb veel meer inzicht gekregen in waarom dingen gebeuren. Dat ik daar iets aan moest doen, dat wist ik wel, maar hoe, dat wist ik niet. Eline heeft hele concrete oefeningen gegeven die ik kan doen, voor mezelf of met de kinderen. Wat ik echt niet besefte is dat ontladen zoveel invloed kan hebben op hoe je je voelt en dat ontladen zo belangrijk is. Dat is wel een spil in ons gezin en ook bij mezelf. Als je niet ontlaadt dan lopen de emoties op en draait de hele boel de soep weer in. Het is niet zweverig en bomvol theorie. Natuurlijk zit die theorie erachter maar Eline geeft praktische tips waar ik meteen mee aan de slag kan en ik hoef mij niet eerst door een berg theorieën te worstelen. Eline is een fijne en betrokken coach. Ze geeft mij een ander beeld van situaties omdat zij, zonder de emotionele ballast en gekleurde bril die ik heb, naar situaties kijkt. Bedankt!

Nanda

zoon (10 jr) en dochter (8 jr)

Zonder de verbinding met elkaar te verliezen

Ik beveel Eline van harte aan! Ze heeft een heldere en rustige manier van uitleggen. Ze heeft ons gezin enorm op weg geholpen. Ze verbind in haar cursusdag de theorie met de praktijk. Ze legt uit en laat zien welke behoeftes er achter gedrag kunnen zitten. Met de focus op de behoefte (i.p.v op gedrag) kun je daadwerkelijk reageren op je kind en hem begeleiden in moeilijke momenten, zonder de verbinding met elkaar te verliezen. Een aanrader!

Sarah van Laarhoven

moeder van een zoon en dochter (3 en 1,5 jaar)

Als ze nu een boze bui heeft weten we goed hoe we hiermee om moeten gaan

Ik heb twee pittige dochters, waarbij mijn jongste regelmatig hele boze buien liet zien, waar ik moe(deloos) en gefrustreerd van werd. Het loopt nu weer beter en fijner thuis. Wat ook fijn is, is de positieve bevestiging ‘we doen het best wel goed’, mijn man en ik hebben nu meer zelfkennis en weer vertrouwen in onze opvoeding gekregen. De praktische tips die we kregen werken echt met de kinderen. Onze jongste is weer meer een vrolijk meisje, als ze nu een boze bui heeft weten we goed hoe we hiermee om moeten gaan. We hebben nu ook meer haar unieke karakter leren zien en dat haar ‘pittigheid’ soms andere behoefte nodig heeft als onze oudste. Eline is een fijne coach die veel rust uitstraalt en feilloos weet aan te sluiten op dat wat er op dat moment speelt en daarbij ook heel praktisch is ingesteld.

Carlijn en Henk

2 dochters (4 en 1,5 jaar)

Praktisch

Wanneer? Je kunt elk moment instappen. De modules komen per week vrij, 4 weken achter elkaar.

Toegang? Je bent per week ongeveer een uur bezig met de cursus. Dit betekent dat je de cursus in zo’n 4 weken kan volgen. 

Je hebt nadat je de cursus gekocht hebt 4 maanden toegang tot alle videolessen en materialen. 

Hoe? De cursus is online. Je ontvangt een gebruikersnaam en wachtwoord waarna je zelf kan inloggen. Er zit een opbouw in de cursus waardoor je de modules in een vaste volgorde doorloopt. Je volgt de cursus op je eigen tempo en op de momenten die jou uitkomen.

Kosten? Deze cursus kost Euro 109,-. Dit is inclusief alle videolessen, een uitgebreid werkboek (PDF) met opdrachten, een live online vragenuur, een poster met do’s & dont’s en artikelen ter verdieping.

Je kunt in 2 termijnen betalen. De kosten zijn dan 2x  €54,50.

Kosten VIP cursus? De VIP variant van de cursus kost €169,00. Dit is de gehele online cursus plus een individueel coachgesprek via Zoom (1 uur). Als je wilt kun je voor ons coachgesprek 2 – 3 korte filmpjes of audio’s naar mij sturen van de heftige buien van jouw kind. Deze bekijk ik en tijdens ons gesprek koppel ik mijn observaties en tips aan je terug.

Je kunt in 2 termijnen betalen. De kosten zijn dan 2x  €84,50.

Algemene voorwaarden: De algemene voorwaarden van Ouderschap vanuit je Hart gelden uiteraard ook voor deze cursus..  

Meest gestelde vragen

Voor welke leeftijd is deze cursus? Deze cursus is voor ouders met kinderen tussen de 2 en 10 jaar.

Hoeveel modules heeft de cursus? De cursus heeft 5 modules.

Hoeveel tijd per week ben ik kwijt aan de cursus? Ongeveer een uur voor de videolessen en bijbehorende opdrachten.

Hoelang heb je toegang tot de inhoud van de cursus? De cursus duurt 4 weken. Je hebt 4 maanden toegang tot alle videolessen, een uitgebreid werkboek (PDF) en artikelen ter verdieping.  

Kun je de cursus ook op je telefoon volgen? Ja, je kunt de cursus zowel op je laptop als op je telefoon volgen.

Kan ik in termijnen betalen? Ja, je kunt in 2 termijnen betalen. Zie de opties op deze pagina.

Ik ben een vader, kan ik wel meedoen? Ja, zeker kun je als vader meedoen. Ik richt mij op moeders daar dat met name mijn klanten en volgers zijn. Vaders zijn net zo welkom dus meld je gerust aan.

Ik heb al eerder een webinar/ workshop bij je gevolgd, is de cursus dan ook van meerwaarde? Zeker. De video’s en bijbehorende opdrachten geven extra verdieping. Of je al wel of niet een webinar/ workshop bij me gevolgd hebt, in alle gevallen begeleidt deze online cursus je om nog meer op te voeden vanuit je hart, met aandacht en begrip voor de heftige buien van je kind. Zonder dat je hoeft terug te vallen op straffen en belonen.  

Twijfel je of deze cursus de juiste stap voor jou is? Of heb je een andere vraag? Stuur me gerust een bericht op contact@ouderschapvanuitjehart.nl

Online cursus ‘Liefevol omgaan met de heftige buien van je kind’ €109,00

Online cursus ‘Liefdevol omgaan met de heftige buien van je kind’ 2 termijnen €54,50 

Deze cursus kun je ook kopen incl. een individueel coachgesprek (1 uur via Zoom) waarbij je van te voren 2-3 filmpjes kan insturen.

VIP online cursus ‘Liefdevol omgaan met de heftige buien van je kind’ €169,00

Deze VIP versie van de online cursus kun je ook in 2 termijnen betalen. 

VIP online cursus ‘Liefdevol omgaan met de heftige buien van je kind’ 2 termijnen €84,50 

Wil jij ook opvoeden zonder straffen en belonen?

Meld je dan aan voor mijn wekelijkse opvoed-tips per mail en ontvang ook mijn gratis e-book met 3 redenen waarom straffen en belonen niet werkt.

Super, het e-book komt naar je toe! Mijn email zit in je inbox (of check je spam).