fbpx
Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 89,00

Welkom in deze cursus over vanuit verbinding je kind helpen om zijn of haar emmertje te legen!

Dat je meedoet met deze cursus betekent dat jij je aansluit bij een groeiende groep ouders die meer vanuit begrip, verbinding en aandacht willen reageren op heftige emoties van hun kind.

Heftige emoties zoals onbedaarlijke huilbuien of boze buien met slaan of schelden. De hele dag jengelen en aan je vastgeplakt of de hele dag mopperen en af en toe een ontploffinkje. Dwarsigheid, een brutale mond, gillen of met dingen gooien.

Wat kinderen op zo’n moment met name van jou nodig hebben is emotionele veiligheid. Ze voelen zich van binnen namelijk niet veilig doordat al die heftige emoties in de weg zitten.

Je kind wordt op zo’n moment overspoeld door de heftige emoties en heeft geen idee hoe hier mee om te gaan. Bij je kind kunnen die heftige emoties ook angst oproepen ‘wat gebeurt er met mij?!’

Van jou vraagt zo’n heftige bui ook veel. Je wilt je kind graag helpen en steunen maar hoe? Je probeert van alles maar vaak werkt dat averechts.

Je stelt een vraag maar krijgt geen antwoord. Je wilt je kind een knuffel geven maar je wordt weggeduwd. Je geeft duidelijke grenzen aan ‘slaan doen we niet’ maar dat lijkt olie op het vuur te gooien en je kind gaat nog meer tekeer.

Je voelt je machteloos, moedeloos en het put je uit. Voor zowel je kind als voor jou zijn die momenten met heftige emoties intense momenten die veel van je vragen.

Je wilt uit dat patroon stappen en daarom volg jij deze cursus.

Jij bent een moeder of vader die zich door middel van deze cursus nog meer gaat verdiepen in heftige emoties bij kinderen, hoe die zich uiten, wat ze op zo’n moment van jou nodig hebben en hoe jij ze vanuit verbinding kan helpen.

Wat je tijdens deze cursus gaat leren is:

  • Weet je waar heftige emoties vandaan komen en wat het nut is van je emmertje legen, zowel voor het gedrag als voor de gezondheid van je kind;
  • Kun je je kind emotionele veiligheid bieden als het in een heftige bui zit;
  • 3 Effectieve manieren om je kind te helpen bij huil- en driftbuien waarna je kind weer ontspannen en gezellig is (en weer luistert en meewerkt);
  • Een verdiepende kijk in wat er gebeurt in de hersenen en het lijf van je kind als het vol zit met prikkels en spanning;
  • Het vertrouwen dat ook jij liefdevol kan omgaan met de heftige emoties van je kind;
  • Heb je zicht op het effect van de heftige emotionele bui van je kind op jouw eigen gevoel en gedachtes.

Aan het eind van de cursus kun je putten uit een rugzak vol inzichten, tips en handvaten waardoor je zelf exact weet hoe te reageren op je kind.

Wat je gaat merken is dat er in je gezin meer ontspanning, verbinding en rust is doordat je kind en jij lekkerder in je vel zitten.

Aha!

Ik wens je een cursus die vol zit met aha-momenten, zuchten van verlichting (‘oh, heeft mijn kind daar last van’ en ‘oh, zit dat zo’) en plezier!

Stuur mij gerust een bericht op eline@ouderschapvanuitjehart.nl als je ergens niet uitkomt.

Geniet van elkaar, heb het goed en volg je hart 🧡

Eline Weijers