fbpx

Jij! Die liefdevolle, ontspannen moeder!

Je zal het nooit vergeten: de dag dat je kind werd geboren en daarmee jij als moeder werd geboren. Zo bijzonder om dat kleine schepseltje in je armen te houden. Je hart stroomde over van liefde. Je kon alleen maar naar die kleine vingertjes en dat ieniemienie neusje kijken.

Je kind is uit de babytijd en de ene uitdaging na de andere komt op je pad. Jij die ervan droomde een leuke, losse, positieve moeder te zijn. Dat lukt regelmatig niet. Je bent geïrriteerd als je kind niet luistert of tijd aan het rekken is als het bedtijd is.

Hoe je kind reageert en doet, je wordt erin meegezogen en het haalt de slechtste versie van jezelf naar boven. Daar baal je zo van!

Dan heb je ’s avonds de kinderen op bed en zit je moe op de bank met een rot gevoel. Je voelt je schuldig en verdrietig dat je alweer uit je slof bent geschoten. Je bent niet de moeder die je droomde te zijn voordat je kinderen kreeg.

Je worstelt met dingen in jezelf. Je voelt je onzeker en vraagt je af ‘doe ik het eigenlijk wel goed als moeder?’ Hoe kan ik meer loslaten, ik zit er nu zo bovenop.

Als je kind niet doet wat je wil word je steeds strenger en onaardiger. Dat werkt alleen maar averechts. Je weet dat het niet werkt maar voordat je het in de gaten hebt floepen de onaardige woorden en boze blik eruit. Regelmatig heb je strijd met je kind.

Af en toe hoor je jezelf dingen zeggen dat je schrikt ‘help, zo deed mijn moeder ook altijd’. Laten dat nu net de dingen zijn die je zelf als kind vreselijk vond. Je wilt zo graag niet dezelfde fouten maken als je moeder.

Dus je…

LEEST IN FORA EN FB-GROEPEN HOE ANDERE MOEDERS MET TWIJFELS EN ONZEKERHEDEN OMGAAN. DAT ZIJN MET NAME SUCCESVERHALEN DIE JOU EIGENLIJK ONTMOEDIGEN.

HEBT OP JE NACHTKASTJE EEN STAPEL OUDERSCHAPSBOEKEN DIE MOOIE INZICHTEN GEVEN MAAR JE HEBT GEEN IDEE HOE JE DAT ZELF DAGELIJKS IN JE GEZIN GAAT DOEN.

LUISTERT OP HET SCHOOLPLEIN NAAR VERHALEN VAN ANDERE MOEDERS IN DE HOOP IEMAND TE VINDEN DIE JOUW SITUATIE HERKENT. ALLEEN WORDEN DIE VERHALEN NIET OP HET SCHOOLPLEIN GEDEELD.

GAAT IN GESPREK MET JE MOEDER OVER HOE HET WAS TOEN JIJ KIND WAS. MAAR JE MOEDER BEGRIJPT NIET WAT JOU BEZIGHOUDT EN WAT JIJ MOEILIJK VINDT IN HET OPVOEDEN. JE VOELT JE ALLEEN STAAN.

VOLGT EEN GRATIS WEBINAR OVER ‘ONTSPANNEN MOEDERSCHAP’ MAAR HET ONTSPANT JOU NIET. INTEGENDEEL, WAT JE HOORT GEEFT JOU JUIST MEER SPANNING.

SCHRIJFT IN DAGBOEKEN JE GEDACHTEN EN GEVOELENS OP. DAT GEEFT JE LUCHT MAAR JE MERKT OOK DAT JE IN CIRKELTJES BLIJFT DRAAIEN.

En het enige dat jij wilt…

En het enige dat jij wilt is je een ‘goede’ moeder voelen.

Dat je meer geduld en ontspanning hebt op de momenten dat het écht nodig is.
Dat je je kinderen kan begeleiden op dat pad dat leven heet. Dat jouw levenswijsheid en voorbeeld je kinderen helpt en inspireert om zich te ontwikkelen: zowel fysiek, mentaal als sociaal-emotioneel.

Dat je jezelf zeker voelt in hoe je opvoedt. Dat je de op- en aanmerkingen van anderen op jouw manier van opvoeden van je af laat glijden. Ze raken je niet. Je glimlacht en haalt je schouders op.

Dat je van jezelf weet waar je valkuilen zitten of je nu een controlefreak, angsthaas of perfectionist bent. Je kent je valkuilen en zorgt ervoor dat je er niet langer intuint.

Jij voelt je in balans met jezelf, je bent trots op wie je bent als moeder. Je geniet van je kinderen, elke dag weer!

Klinkt dit als iets dat JIJ kan gebruiken? Dan heb ik een prachtig traject voor je:

Jij! Die liefdevolle, ontspannen moeder!

Met een unieke en super persoonlijke begeleiding. Ondersteund door video’s, schrijfopdrachten, visualisaties, meditaties en lichaamsgerichte oefeningen. 

In dit individuele coachingstraject staan de volgende thema’s centraal:

 • jouw droomgezin in beeld en sfeer
 • in verbinding met EN je hoofd EN je hart
 • praktische handvaten voor meer geduld en minder strijd
 • de top 3 waardes voor jouw gezin
 • energie over voor je eigen momentjes, met of zonder je partner
 • in balans met jezelf en je gezin

Aan het eind van de coaching:

 • Zit jij ’s avonds op de bank (je kinderen slapen!) moe én voldaan. Je bent trots op jezelf hoe jij als moeder omgaat met de dagelijkse perikelen van een gezin met jonge kinderen. Jij blijft geduldig, liefdevol en in verbinding met je kind. Oók als je kind niet luistert, dwars is of je grenzen opzoekt.
 • Sta jij met 2 voeten op de grond, krachtig en vol vertrouwen. Je laat je niet van de wijs brengen door kritiek van anderen zoals (schoon)familie, vrienden en bekenden. Jij weet wie je bent en wilt zijn als moeder. Jij hebt gekozen voor liefdevol opvoeden en zo voed je je kinderen dus ook op.
 • Heb je glashelder wat je belangrijk en waardevol vindt voor je kinderen en je gezin. Elke dag geef je hier praktisch handen en voeten aan. Zo ben je op een positieve en inspirerende manier het levende voorbeeld voor je kinderen. Je geeft je kinderen de jeugd die jij ze toewenst.
 • Heb je inzicht in patronen uit je eigen jeugd en weet je waar ze jou belemmeren in je moederrol en waar ze je vleugels geven. Je belemmerende patronen heb je omgezet naar constructieve reacties zodat ze niet langer zorgen voor conflicten met jezelf, je kind en/of je partner.

Ervaringen van moeders

Weer die warme verbinding met mijn dochter

Professioneel, liefdevol en betrokken. Zo heb ik mijn persoonlijke sessie met Eline Weijers ervaren. Wat doe je als je het even niet meer weet met je kind? Boeken had ik al gelezen, mensen in mijn omgeving hielden er vooral hun eigen mening op na. Ik zocht iemand die er voor mij en mijn kind was. En… heel belangrijk, er dezelfde waarden en normen op nahield als ik en mijn vriend. Na de sessie met Eline Weijers wist ik wat ik deed en beter niet meer kon doen of moest blijven doen. En na verloop van tijd kwamen mijn dochter en ik weer in de warme verbinding die ik wenste. Dank je wel Eline. Als ik het weer niet weet, vraag ik je.

Liesbeth Jansen

moeder van 1 dochter (2 jaar)

Ons zó goed geholpen. Minder strijd. Allemaal blij.

Eline is geweldig!! Ze heeft ons zó goed geholpen op zo’n fijne, niet veroordelende manier.
We hebben individuele gesprekken met haar gehad en de cursus ‘Van dreigen & onmacht naar rust & aandacht’ (1 dag) gevolgd.
Door Eline begrijpen we ons zoontje zoveel beter en door haar praktische tips (waar je echt iets aan hebt) weten we beter hoe te reageren en hebben we veel minder strijd, waardoor we allemaal blijer zijn.
Haar manier werkt echt, bij ons zoontje met een hele sterke eigen wil.
Ze heeft ons leren kijken waar gedrag vandaan komt en ze begrijpt kinderen (en ouders) echt. Tijdens de cursusdag hebben we o.a. geleerd om in concrete situaties te kijken naar ieders behoeftes en het onvermogen van kinderen.
Zo blij dat we jou ontmoet hebben Eline! ? Bedankt voor alles!

Jolien & Kay

ouders van 2 zoons (3,5 jaar en 4 maanden)

Met jouw woorden nieuwe manier van kijken

Jouw begeleiding vond ik heel fijn, heel concreet, dat vond ik heel prettig. Anders blijf ik hangen in mijn hoofd; zo zit dat, zo werkt dat, zo doe je dat. Dan heb ik de handvatten niet voor in de praktijk. Elke keer zijn er kleine dingen die voor mij een andere manier laten zien hoe om te gaan met mijn kinderen, een stukje bewustwording. Hierdoor kan ik ook in gesprek met mijn omgeving, zoals school en moeder; dit is hoe ik met de kinderen omga. Doordat ik er bewust van ben en de woorden heb, sta ik steviger. Het besef dat de boeken van Aletha Solter een gedachtegoed is en niet DE waarheid is, vind ik erg waardevol. Ik kan me daar namelijk zo in vastbijten en het is dan moeilijk relativeren. Zo MOET ik het dan doen. Dan wordt het krampachtig. Ik heb er nu een losser gevoel bij. Dat vind ik ook heel prettig. Jij bent een fijn persoon. Hoe je praat en wat je zegt, dat zijn niet mijn woorden of hoe ik het zeg, maar ik merk wel aan je dat je begrijpt hoe ik mij voel en wat mijn woorden zijn en dat vertaal je dan zo. Met jouw woorden krijg ik dan weer een nieuwe manier om ernaar te kijken. Dat vind ik heel waardevol. Want ik kan wel met mensen praten die op mijn manier praten maar dan blijf ik in hetzelfde cirkeltje draaien. Het woord ‘natuurlijk leiderschap’ bijvoorbeeld, dat heb ik nog nooit gehoord en dat is voor mij zo belangrijk. Het is fijn om mijn beeld groter te maken. Een beeld en gevoel dat klopt voor mij.

Linde Kuilboer

moeder van 2 zoons (4 jaar en 5 maanden)

Minder stress. Rust en vrijheid. Leukere moeder en partner.

Ik kwam bij Eline voor individuele coaching omdat ik last had van enorm veel stress om mezelf, mijn houding tegenover andere mensen, onbekende situaties, sociale codes, de invloed van mijn stress op mijn gezin en op mij als moeder. En in mijn gevoel de onderliggende vraag van ‘wie ben ik eigenlijk?’. Dat ik het gevoel had dat ik alles moest spelen. Ik moest heel veel maar ik was nooit ‘ik’. Het grootste leermoment was toen mij duidelijk werd wat een invloed mijn welzijn had op de rest van het gezin. Als ik niet lekker in mijn vel zit dan zit iedereen niet helemaal lekker in zijn vel. De bewustwording van hoe ik zelf in elkaar zit. Mezelf begrijpen en door het begrip kunnen kiezen hoe ik ben. Omdat ik snap waarom ik stress heb kan ik kiezen om die stress uit te leven of er iets aan te doen. Met bewustwording heb ik keuze gekregen en dat geeft me rust en vrijheid. Voorheen werd ik door de stress meegezogen. Nu als ik stress krijg kan ik zeggen ‘okay, dit herken ik’ en er iets aan doen. Nu ervaar ik veel minder stress en ben ik een leukere moeder en partner en heb meer liefde voor mezelf. Uit onze sessies heb ik een soort handleiding van mezelf gekregen waar ik nog steeds de vruchten van pluk. Mijn partner begrijpt mij beter en ik kan mezelf beter uitleggen waardoor we meer naar elkaar toe komen. Er is over en weer meer begrip en er is sneller een oplossing als er spanning is. Ik kan Eline als coach aanraden. Ze is een heel prettig mens. Ze gaf mij het gevoel gehoord te worden zonder dat ze ging oordelen. Ze geeft ruimte en laat vooral zelf ervaren en ontdekken en toch blijft ze bij mij. Ik voelde heel bewust dat ik okay ben en dat ik mag zijn wie ik ben. De oefeningen die ze aan mij gaf kwamen altijd op het juiste moment en sloten aan op waar ik op dat moment in mijn leerproces zat. Dankje voor deze fijne samenwerking!

Annette Barahona

moeder van zoon (7 jaar) en dochter (3 jaar)

Zonder de verbinding met elkaar te verliezen

Ik beveel Eline van harte aan! Ze heeft een heldere en rustige manier van uitleggen. Ze heeft ons gezin enorm op weg geholpen. Ze verbind in haar cursusdag de theorie met de praktijk. Ze legt uit en laat zien welke behoeftes er achter gedrag kunnen zitten. Met de focus op de behoefte (i.p.v op gedrag) kun je daadwerkelijk reageren op je kind en hem begeleiden in moeilijke momenten, zonder de verbinding met elkaar te verliezen. Een aanrader!

Sarah van Laarhoven

moeder van 2 dochters (6 jaar)

Bredere blik op mezelf als moeder

Ik heb onze sessies als positief ervaren. Je uitleg, tips en adviezen klinken toepasbaar en toegankelijk, ik kan er meteen mee aan de slag. Je bent duidelijk in je uitleg en hebt helpende voorbeelden. Ik heb door onze sessies een bredere blik gekregen op mezelf als moeder, op mijn gezin en op opvoeden.

Jeanine Aerssens

moeder van 1 dochter (5 jaar)

Dit is wat je krijgt…

JE HEBT HAARSCHERP WAAR HET BIJ JOU WRINGT OFTEWEL WAAR LIGT JOUW GROEI IN JE MOEDERSCHAP

 4 INDIVIDUELE SESSIES VAN ELK 1,5 UUR OM TE WERKEN AAN JOUW PERSOONLIJKE VRAGEN EN THEMA’S

MASTERCLASS: ENERGIEPIRAMIDE, INZICHT IN WAAR JOUW ENERGIE WEGLEKT EN WAAR JIJ ENERGIE VAN KRIJGT

MASTERCLASS: JIJ EN JE PARTNER, SAMEN OPVOEDEN MET RUIMTE VOOR IEDER ZIJN EIGEN MANIER.

MASTERCLASS: JOUW DROOMGEZIN INCL. JE TOP 3 VAN WAARDES DIE JE JE KIND(EREN) WILT MEEGEVEN

MASTERCLASS: WAT IS DE INVLOED VAN JE EIGEN OPVOEDING OP WIE JE NU BENT ALS MOEDER?

Dit is wat je krijgt:

 • We starten met een online gesprek om haarscherp te hebben waar jij tegen aan loopt oftewel waar jij kan groeien in je moederschap. 
 • De individuele sessies zijn of in persoon in mijn praktijk of online via Zoom. We plannen samen de afspraken in – op het jou best passende moment. 
 • De 4 masterclasses zijn video’s die je op je eigen moment kijkt. Elke video duurt zo’n 3 kwartier. De video’s en  bijbehorende opdrachten zijn input voor onze gesprekken.
 • Voor elke sessie ontvang je van mij een opdracht die je ingevuld aan mij terugstuurt. Zodat ik tijdens ons gesprek zo nauw mogelijk kan aansluiten bij wat jou bezighoudt en daar relevante tips, inzichten en adviezen bij kan geven.  
 • Aan het eind van elke sessie stemmen we af waar je de komende periode je focus op legt en mee aan de slag gaat.
 • Het mooiste is als er zo’n 2 weken tussen de sessies zit. Dan heb je tijd en ruimte om aan de slag te gaan met het geleerde en blijf je in de flow. 

Dit is wat het kost:

De prijs voor dit individuele traject ‘Jij! Die liefdevolle, ontspannen moeder’ is Euro 495,-

Het is mogelijk om in 2, 3 of 4 termijnen te betalen. Wil je in termijnen betalen, stuur me dan een berichtje op eline@ouderschapvanuitjehart.nl

meedoen

meedoen

Praktisch

Deze coaching is een individueel traject, er is dus alle ruimte om je eigen gezinssituaties in te brengen.

Je bent welkom in mijn praktijk in Esbeek (Brabant) of we werken online via Zoom.

De algemene voorwaarden van Ouderschap vanuit je Hart gelden uiteraard ook voor dit traject.

Heb je een andere vraag? Stuur me gerust een berichtje op eline@ouderschapvanuitjehart.nl