fbpx

online cursus

‘Verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen’

 

liefdevol begrenzen van 'ongewenst' gedrag van je kind

Cursus voor moeders met jonge kinderen

na aanmelden kun je meteen van start

Er zijn dagen dat je je kind achter het behang zou willen plakken. Bijvoorbeeld als je kind niet luistert. Je hebt iets al 10x gevraagd maar geen reactie. Je voelt je genegeerd, alsof je lucht bent. En au, dat doet pijn.

’s Ochtends op tijd de deur uit komen is ook zo’n ding. Zo moeilijk is dat toch niet. Ontbijt, aankleden, tandenpoetsen en hup, de deur uit. Toch heb je de meeste ochtenden strijd om van alles. ‘Eet nou je boterham op, doe niet zo druk, pas op voor je beker (die natuurlijk omvalt), doe NU je schoenen aan…’ Het slurpt je energie weg. ’s Avonds is hetzelfde liedje… maar dan in omgekeerde volgorde.

Het voelt alsof je jeuk hebt en niet mag krabben want tja, je wilt niet boos worden en staan te gillen als een viswijf. Maar soms is er geen houden aan en voordat je het weet hoor je jezelf zeggen ‘als je nu je pyjama niet aandoet dan ga ik ook geen verhaaltje voorlezen’.

Pure onmacht voel je

Die huil- en driftbuien zijn ook energie slurpers . Er hoeft maar iets te gebeuren en je kind barst in huilen uit. Dat gejengel en gemiep, poeh, het vraagt veel van je. Je denkt wel eens ‘stel je niet zo aan!’ en je negeert je kind want ‘dan is het ook zo weer over’.

Of juist de andere kant. Je kind die boos is en schreeuwt, slaat en schopt. Je voelt in al je vezels van je lijf ‘zo gaan we niet met elkaar om!’ Echter, je zit met je handen in het haar daar je geen idee hebt hoe te reageren.

Bah, dit wil je allemaal niet. Dreigen naar je kind, je kind negeren of je kind verleiden met een beloning. Je doet het omdat je echt niet meer weet hoe je je kind in die pyjama krijgt of laat ophouden met slaan, gillen of huilen.

Pure onmacht voel je. Onmacht waardoor je dingen doet en zegt waar je achteraf spijt van hebt. Dingen als iets te hard bij de arm pakken, schreeuwen en zo’n onaardige opmerking ‘ik word zóó moe van jou’. Je ziet je kind ineenkrimpen ‘ben ik zo’n naar kind?’

Wanneer je beneden op de bank ploft is die onmacht verdwenen. Wat je nu voelt is verdriet, spijt, falen en ook wel schaamte. Jij bent de volwassene en zou beter moeten weten. Je baalt ervan dat je je zo laat gaan en regelmatig echt niet weet hoe je je kind kan helpen.

 6 weken lang ben ik jouw ‘persoonlijke’ opvoedcoach zodat jij als moeder écht gaat opvoeden vanuit verbinding.

Zonder te hoeven straffen of belonen.

Het KAN!

Verlang je naar opvoeden vanuit verbinding, aandacht en begrip?

Je wilt zo graag een ‘goede’ moeder zijn in plaats van een moeder die faalt. Je wilt rustig en ontspannen kunnen blijven in plaats van te dreigen met straf. Dat je weet hoe te reageren zodat het geen strijd wordt. Dat je je kind helpt wanneer het een huil- of driftbui heeft zodat je kind daarna weer lekker in zijn vel zit, makkelijker meewerkt en luistert. Dat er meer rust en gezelligheid is in je gezin. 

Wil jij dit?

HET KAN.

Met deze cursus leer jij op te voeden vanuit verbinding, aandacht en begrip. Juist ook bij ongewenst gedrag of als je botst met je kind. 

Dit is wat je krijgt…9 modules

1. ONGEWENST GEDRAG VAN JE KIND: WAAR KOMT DAT VANDAAN?

2. JE KIND EN ZIJN BEHOEFTES, GEDACHTES EN ONVERMOGEN

 3. HET OUDER – KIND MODEL ALS INTERACTIE MODEL VAN VERBINDEND OPVOEDEN

4. 25 MANIEREN VAN VERBINDEND OPVOEDEN ALS ALTERNATIEVEN VOOR STRAFFEN EN BELONEN

5. DE FUNCTIE VAN HUIL- EN DRIFTBUIEN EN JOUW ROL ALS OUDER DAARIN

6. PRIKKELS EN OVERPRIKKELING BIJ JONGE KINDEREN 

7. GEDRAG & GEZONDHEID VAN JE KIND GEZIEN VANUIT HET REPTIELENBREIN

8. JE KIND HELPEN ONTLADEN VAN PRIKKELS EN FRUSTRATIE 

9. JOUW STAPPENPLAN VOOR ELKE LASTIGE SITUATIE MET JE JONGE KIND

Wat gaat deze online cursus jou en je gezin brengen?

 • 25 Manieren van opvoeden vanuit aandacht en verbinding zonder terug te hoeven vallen op dreigen, straffen, verleiden of belonen.
 • De 6 universele redenen van ongewenst gedrag.
 • Kijken achter het gedrag van je kind met de 9 behoeftes van kinderen
 • De ongewenst-gedrag-cirkel en verrassende manieren hoe je hier uit kan komen.
 • 3 Unieke manieren om je kind te helpen bij huil- en driftbuien waarna je kind weer ontspannen en gezellig is (en weer luistert en meewerkt).
 • Een verdiepende kijk in wat er gebeurt in de hersenen en het lijf van je kind als het vol zit met prikkels en spanning en wat dat doet met het gedrag en de gezondheid van je kind.
 • Acceptatie, geduld en een langer lontje wanneer je kind ‘ongewenst’ reageert omdat je begrijpt waar de reactie van je kind vandaan komt.
 • Het vertrouwen dat ook jij kan opvoeden zonder straffen en belonen.
 • Een rugzak vol inzichten, tips en handvaten waardoor je zelf exact weet hoe te reageren op je kind.
 • In je gezin is er meer ontspanning en rust doordat je kind en jij lekkerder in je vel zitten.

Opvoeden is een kwestie van liefde, geduld en wijsheid – en de laatste twee groeien waar de eerste heerst.  Jan Ligthart

Ik ben er van overtuigd dat alle ouders zielsveel van hun kinderen houden dus de liefde is er. Wat ik je kan leren is wijsheid en geduld.

Online cursus ‘Verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen’ €169,00

Online cursus ‘Verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen’ in 2 termijnen €84,50 

Deze cursus kun je ook kopen incl. individuele coaching (3x 3 kwartier via Zoom) en de masterclass ‘mijn droomgezin in beeld’. De prijs is per persoon.

VIP online cursus ‘Verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen’ €365,00

Deze VIP versie van de online cursus kun je ook in 2 termijnen betalen. Dat is de optie hieronder.

VIP online cursus ‘Verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen’ in 2 termijnen €182,50 

Eline Weijers

Eline Weijers, aangenaam

De cursus geef ik, Eline Weijers, opvoedcoach en moeder van een zoon (2009). Als kind las ik al graag levensverhalen. Die voorliefde voor levensverhalen zorgde ervoor dat ik als opvoedcoach in mijn praktijk Ouderschap vanuit je Hart gezinnen begeleid om zo bij te dragen aan ‘stukjes hemel op aarde’. Puttend uit 20 ervaring als trainer & coach, gecertificeerd Bewust Ouderschap coach en 11 jaar moederschap.

Kinderen opvoeden kan namelijk een flinke uitdaging zijn. Ook ik word als moeder dagelijks met mezelf geconfronteerd. Het is mijn missie en passie om 100.000 ouders te inspireren over liefdevol opvoeden zonder te hoeven straffen of belonen. Waardoor je kind vanuit jou voelt ‘ik ben oké’. Dat gevoel van er mogen zijn zoals je bent is de basis die je kind nodig heeft om uiteindelijk uit te groeien tot een volwassene met een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Die basis wordt mede gevormd door jou.

Daarom geef ik deze cursus zodat jij als moeder kan groeien in je moederschap en je kind kan begeleiden op dat pad dat ‘leven’ heet.

Ervaringen van moeders

We kunnen beter omgaan met de buien van onze zoon

Wij hebben een cursus gedaan bij Eline en hebben hier echt iets aan gehad. De cursus heeft ons gezin meer rust gebracht. We snappen beter waar de reactie van onze zoon vandaan komt. Nog niet altijd, maar wel vaker. We kunnen beter omgaan met zijn buien en zijn creatiever in onze reactie naar hem waardoor een ‘crisis’ soms afgewend wordt. Eline is een enthousiaste, positieve vrouw die duidelijk uitlegt en goed ingaat op de gestelde vragen.

Elsbeth en Jan Schoneveld

ouders van een zoon (3 jaar) en een dochter (1,5 jaar)

Meer inzicht in het “waarom” van mijn kind

De cursus was verfrissend, logisch en verhelderend. Het heeft me meer inzicht in het “waarom” van mijn kind gegeven. Tevens een bevestiging van dat ik al op de goede weg ben, maar ook nog veel te leren had. Een zinvolle aanvulling qua handjes en voetjes om meer harmonie bij onze dochter en in ons gezin te creëren. Eline is een hele fijne trainer. Ze luistert, geeft goede feedback, en denkt mee!

Mirjam Benjamin

moeder van een dochter (5 jaar)

Liefdevollere relatie met mijn zoon

Ik vond het heel fijn om deel te nemen aan de cursus. Het was fijn om veel informatie te krijgen over deze manier van opvoeden en praktische tips over hoe je het in de praktijk kan aanpakken. Het heeft me in een paar weken al minder strijd opgeleverd en een liefdevollere relatie met mijn zoon. Het was ook fijn om tijdens de cursus ervaringen van anderen te horen, die heel herkenbaar waren. Eline is een fijne cursusleidster. Ze is vriendelijk, betrokken, open en duidelijk. Ik raad iedereen die geïnteresseerd is in deze aanpak de cursus aan! 

Yvonne Elvira

moeder van een zoon (7) en dochter (3)

Minder strijd, allemaal blijer

Eline is geweldig!! Ze heeft ons zó goed geholpen op zo’n fijne, niet veroordelende manier. Door Eline begrijpen we ons zoontje zoveel beter en door haar praktische tips (waar je echt iets aan hebt) weten we beter hoe te reageren en hebben we veel minder strijd, waardoor we allemaal blijer zijn. Haar manier werkt echt, bij ons zoontje met een hele sterke eigen wil. Ze heeft ons leren kijken waar gedrag vandaan komt en ze begrijpt kinderen (en ouders) echt. Zo blij dat we jou ontmoet hebben Eline! ? Bedankt voor alles! 

Jolien & Kay

ouders van 2 zoons (3,5 jaar en 4 maanden)

Ongelofelijk veel opgeleverd!

Deze cursus heeft mij ongelooflijk veel opgeleverd! De benadering was steeds positief en stimulerend om zelf aan de slag te gaan. Soms ook confronterend. Eline haar betrokkenheid en coaching was goed voelbaar. Wanneer je worstelt met het ouderschap en je bent een beetje door je inspiratie heen over hoe je patronen en gewoontes moet ombuigen, dan raad ik beslist Eline’s adviezen aan.

Anita Willems

moeder van 2 dochters (6 jaar)

Zonder de verbinding met elkaar te verliezen

Ik beveel Eline van harte aan! Ze heeft een heldere en rustige manier van uitleggen. Ze heeft ons gezin enorm op weg geholpen. Ze verbind in haar cursusdag de theorie met de praktijk. Ze legt uit en laat zien welke behoeftes er achter gedrag kunnen zitten. Met de focus op de behoefte (i.p.v op gedrag) kun je daadwerkelijk reageren op je kind en hem begeleiden in moeilijke momenten, zonder de verbinding met elkaar te verliezen. Een aanrader!

Sarah van Laarhoven

moeder van een zoon en dochter (3 en 1,5 jaar)

Praktisch

Wanneer? Direct na aankoop kun je met de cursus aan de slag. Elke week komen er modules beschikbaar. Na de 3e week is er een pauze week ingelast.

Wat? De cursus omvat het volgende:

 • tientallen videolessen
 • een uitgebreid werkboek
 • elke week een motivatie mail van mij

Voor wie? Ouders met jonge kinderen 2 – 10 jaar

Toegang? Je bent per week zo’n 1 – 1,5 uur bezig met de cursus. Dit betekent dat je de cursus in zo’n 6 weken kan volgen. 

Je hebt na aankoop van de cursus 4 maanden toegang tot alle videolessen en materialen. 

Hoe? De cursus is online. Je ontvangt een gebruikersnaam en wachtwoord waarna je zelf kan inloggen. Er zit een opbouw in de cursus waardoor je de modules van 1 naar 9 doorloopt. Je volgt de cursus op je eigen tempo en op de momenten die jou uitkomen.

Kosten? Deze cursus kost Euro 169,- en is inclusief alle videolessen, audio’s, een uitgebreid werkboek (PDF) met opdrachten en artikelen ter verdieping. 

Je kunt in 2 termijnen betalen. De kosten zijn dan 2x  €84,50.

Kosten VIP cursus? De VIP variant van de cursus kost €365,00. Dit is een prijs per persoon en is de gehele online cursus plus 3x 3 kwartier individuele coaching per Zoom (deze 3 x 3 kwartier mag je zelf indelen). Je hebt toegang tot de masterclass ‘mijn droomgezin in beeld’.

Je kunt in 2 termijnen betalen. De kosten zijn dan 2x  €182,50.

Algemene voorwaarden: De algemene voorwaarden van Ouderschap vanuit je Hart gelden uiteraard ook voor deze cursus..  

Meest gestelde vragen

Hoeveel modules heeft de cursus? De cursus heeft 9 modules.

Hoeveel tijd per week ben ik kwijt aan de cursus? Ongeveer een uur tot anderhalf uur.

Hoelang heb je toegang tot de inhoud van de cursus? De cursus duurt 6 weken. Je hebt 4 maanden toegang tot alle videolessen, een uitgebreid werkboek (PDF) en artikelen ter verdieping.  

Kun je de cursus ook op je telefoon volgen? Ja, je kunt de cursus zowel op je laptop als op je telefoon volgen.

Kan ik in termijnen betalen? Ja, je kunt in 2 termijnen betalen. Zie de opties op deze pagina. Wil je in meer dan 2 termijnen betalen, stuur me dan een mail op eline@ouderschapvanuitjehart.nl en we kijken samen wat mogelijk is.

Ik ben een vader, kan ik wel meedoen? Ik zie dat je overal schrijft en praat over moeders, is het wel de bedoeling dat ik als vader meedoe? Ja, zeker kun je als vader meedoen. Ik richt mij op moeders daar dat met name mijn klanten en volgers zijn. Vaders zijn net zo welkom dus meld je gerust aan.

Ik heb al eerder een workshop bij je gevolgd, is de cursus dan ook van meerwaarde? Zeker. De video’s, audio’s en bijbehorende opdrachten geven extra verdieping. Of je al wel of niet een workshop bij me gevolgd hebt, in alle gevallen begeleidt deze online cursus je om nog meer op te voeden vanuit je hart, met aandacht en begrip voor de ‘grillen’ van je kind. Zonder dat je hoeft terug te vallen op straffen en belonen.  

Twijfel je of deze cursus de juiste stap voor jou is? Of heb je een andere vraag? Stuur me gerust een bericht op eline@ouderschapvanuitjehart.nl

Online cursus ‘Verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen’ €169,00

Online cursus ‘Verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen’ in 2 termijnen €84,50 

Deze cursus kun je ook kopen incl. individuele coaching (3x 3 kwartier via Zoom) en de masterclass ‘mijn droomgezin in beeld’. De prijs is per persoon.

VIP online cursus ‘Verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen’ €365,00

Deze VIP versie van de online cursus kun je ook in 2 termijnen betalen. Dat is de optie hieronder.

VIP online cursus ‘Verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen’ in 2 termijnen €182,50