fbpx

introductie workshop

‘De basis van opvoeden zonder straffen en belonen’

 

voor moeders met jonge kinderen

25 mei 2022, 19:45 – 22:00 uur

Er zijn dagen dat je je kind achter het behang zou willen plakken. Bijvoorbeeld als je kind niet luistert. Je hebt iets al 10x gevraagd maar geen reactie. Je voelt je genegeerd, alsof je lucht bent. En au, dat doet pijn.

Je voelt je regelmatig onzeker ‘ben ik wel een goede moeder voor mijn kinderen?’ Als de stoom uit je oren komt dan schiet je uit je slof. Later voel je je rot ‘had ik dat maar anders gedaan?’

Omdat je niet weet hoe je het anders kan doen val je terug op dreigen, straffen of belonen om dingen gedaan te krijgen van je kind.

Op zulk soort momenten hoor je jezelf zeggen ‘als je nu niet ophoudt dan gaan we ook geen spelletje doet’. Of ‘als je nu aan tafel komt dan lees ik straks een extra verhaaltje voor’.

Diep van binnen voel je dat je zo’n moeder niet wilt zijn. Laat mij je leren je kind op te voeden vanuit verbinding en aandacht, zonder dat je hoeft terug te vallen op dreigen, straffen of belonen.

straffen belonen

Pure onmacht voel je

Bah, dit wil je allemaal niet. Dreigen naar je kind, je kind negeren of je kind verleiden met een beloning. Je doet het omdat je echt niet meer weet hoe je je kind in die pyjama krijgt of laat ophouden met slaan, gillen of huilen.

Pure onmacht voel je. Onmacht waardoor je dingen doet en zegt waar je achteraf spijt van hebt. Dingen als iets te hard bij de arm pakken en schreeuwen. Of een diepe zucht en zo’n onaardige opmerking ‘ik word zóó moe van jou’. Je ziet je kind ineenkrimpen ‘ben ik zo’n naar kind?’

Wanneer je beneden op de bank ploft is die onmacht verdwenen. Wat je nu voelt is verdriet, spijt, falen en ook wel schaamte. Jij bent de volwassene en zou beter moeten weten. Je baalt ervan dat je je zo laat gaan en regelmatig echt niet weet hoe je je kind kan helpen.

Verlang je naar opvoeden vanuit verbinding,

aandacht en begrip?

Je wilt zo graag een ‘goede’ moeder zijn in plaats van een moeder die faalt. Je wilt rustig en ontspannen kunnen blijven in plaats van te dreigen met straf. Dat je weet hoe te reageren zodat het geen strijd wordt. Dat je je kind helpt wanneer het een huil- of driftbui heeft zodat je kind daarna weer lekker in zijn vel zit, makkelijker meewerkt en luistert. Dat er meer rust en gezelligheid is in je gezin.

Wil jij dit?

HET KAN.

Met deze introductie workshop leer ik je de basis van opvoeden vanuit verbinding, aandacht en begrip. Ook, of beter gezegd, juist ook bij ongewenst gedrag of als je botst met je kind.

Wat levert deze introductie workshop je op?

  • Hoe opvoeden zonder straffen en belonen je kind vleugels geeft in zijn ontwikkeling.
  • Het ouder – kind model dat de essentie vormt van opvoeden vanuit verbinding en aandacht.
  • Kijken achter het gedrag van je kind aan de hand van de 2 belangrijkste behoeftes van kinderen.
  • 3 Manieren van verbindend opvoeden zonder terug te hoeven vallen op dreigen, straffen, verleiden of belonen.
  • Effectiever kunnen omgaan met ‘ongewenst’ gedrag.
  • Meer geduld omdat je beter begrijpt waar het gedrag van je kind vandaan komt.
  • Een rugzak vol inzichten, tips en handvaten die je thuis meteen kan toepassen.
  • In je gezin is er meer ontspanning, minder strijd, meer rust en genieten.

meedoen

Eline Weijers

Eline Weijers, aangenaam

De workshop geef ik, Eline Weijers, opvoedcoach en moeder van een zoon (2009). Als kind las ik al graag levensverhalen. Die voorliefde voor levensverhalen zorgde ervoor dat ik als opvoedcoach in mijn praktijk Ouderschap vanuit je Hart gezinnen begeleid om zo bij te dragen aan ‘stukjes hemel op aarde’. Puttend uit 20 ervaring als trainer & coach, gecertificeerd Bewust Ouderschap coach en 11 jaar moederschap.

Kinderen opvoeden kan namelijk een flinke uitdaging zijn. Ook ik word als moeder dagelijks met mezelf geconfronteerd. Het is mijn missie en passie om 100.000 ouders te inspireren over liefdevol opvoeden zonder te hoeven straffen of belonen. Waardoor je kind vanuit jou voelt ‘ik ben oké’. Dat gevoel van er mogen zijn zoals je bent is de basis die je kind nodig heeft om uiteindelijk uit te groeien tot een volwassene met een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfredzaam. Die basis wordt mede gevormd door jou.

Daarom geef ik deze workshop zodat jij als moeder kan groeien in je moederschap en je kind kan begeleiden op dat pad dat ‘leven’ heet.

Ervaringen van moeders

Thuis allemaal wat makkelijker gaat

Wij zijn enthousiast over de cursus die we bij Eline volgden. We merken dat het thuis allemaal wat makkelijker gaat. Omdat we de cursus samen hebben gedaan kunnen we elkaar helpen op momenten dat het even niet lukt. Bijvoorbeeld als je door vermoeidheid of stress terug valt op dreigen met straf. We hebben Eline ervaren als positief en ze weet waar ze het over heeft.  

Claudia Wessels en Jeroen Wesdorp

ouders van 2 dochters (4 en 1,5 jaar)

Waardevol, stelt door waar nodig

Waardevolle mini-cursus over straffen en belonen gevolgd. Ben me van veel dingen bewust geworden. Eline is positief, probeert op een respectvolle manier met iedereen om te gaan, is betrokken en stelt door waar nodig. Ze is super enthousiast en aan alles is te merken dat het helpen bij opvoedproblemen haar grote passie is!

Marye Dammer-Miljoen

Liefdevollere relatie met mijn zoon

Ik vond het heel fijn om deel te nemen aan de cursus. Het was fijn om veel informatie te krijgen over deze manier van opvoeden en praktische tips over hoe je het in de praktijk kan aanpakken. Het heeft me in een paar weken al minder strijd opgeleverd en een liefdevollere relatie met mijn zoon. Het was ook fijn om tijdens de cursus ervaringen van anderen te horen, die heel herkenbaar waren. Eline is een fijne cursusleidster. Ze is vriendelijk, betrokken, open en duidelijk. Ik raad iedereen die geïnteresseerd is in deze aanpak de cursus aan! 

Yvonne Elvira

moeder van een zoon (7) en dochter (3)

Minder strijd, allemaal blijer

Eline is geweldig!! Ze heeft ons zó goed geholpen op zo’n fijne, niet veroordelende manier. Door Eline begrijpen we ons zoontje zoveel beter en door haar praktische tips (waar je echt iets aan hebt) weten we beter hoe te reageren en hebben we veel minder strijd, waardoor we allemaal blijer zijn. Haar manier werkt echt, bij ons zoontje met een hele sterke eigen wil. Ze heeft ons leren kijken waar gedrag vandaan komt en ze begrijpt kinderen (en ouders) echt. Zo blij dat we jou ontmoet hebben Eline! ? Bedankt voor alles! 

Jolien & Kay

ouders van 2 zoons (3,5 jaar en 4 maanden)

Ongelofelijk veel opgeleverd!

Deze cursus heeft mij ongelooflijk veel opgeleverd! De benadering was steeds positief en stimulerend om zelf aan de slag te gaan. Soms ook confronterend. Eline haar betrokkenheid en coaching was goed voelbaar. Wanneer je worstelt met het ouderschap en je bent een beetje door je inspiratie heen over hoe je patronen en gewoontes moet ombuigen, dan raad ik beslist Eline’s adviezen aan.

Anita Willems

moeder van 2 dochters (6 jaar)

Zonder de verbinding met elkaar te verliezen

Ik beveel Eline van harte aan! Ze heeft een heldere en rustige manier van uitleggen. Ze heeft ons gezin enorm op weg geholpen. Ze verbind in haar cursusdag de theorie met de praktijk. Ze legt uit en laat zien welke behoeftes er achter gedrag kunnen zitten. Met de focus op de behoefte (i.p.v op gedrag) kun je daadwerkelijk reageren op je kind en hem begeleiden in moeilijke momenten, zonder de verbinding met elkaar te verliezen. Een aanrader!

Sarah van Laarhoven

moeder van een zoon en dochter (3 en 1,5 jaar)

Praktisch

Wanneer? woensdag 25 mei van 19:45 – 22:00 uur

Hoe? De workshop is online via Zoom. De workshop is interactief. Je hebt je microfoon en camera aan zodat we elkaar zien en horen en je mij al je vragen kunt stellen.

Kosten?  Euro 19,50 incl. opdrachten

meedoen

Antwoord op de meest gestelde vragen

  1. Kan ik terugkijken? Nee, je kunt niet terugkijken. Dit is een live online workshop waarbij je aanwezig moet zijn om de workshop te kunnen volgen.
  2. Ik ben een vader, kan ik wel meedoen? Ik zie dat je overal schrijft en praat over moeders, is het wel de bedoeling dat ik als vader meedoe? Ja, vaders zijn net zo welkom. Ik richt mij op moeders daar dat met name mijn klanten en volgers zijn. Maar vaders kunnen natuurlijk ook meedoen dus meld je gerust aan.

Heb je een andere vraag? Stuur me een app of bel me op 06-30940849 of stuur een email naar eline@ouderschapvanuitjehart.nl

Wil jij ook opvoeden zonder straffen en belonen?

Meld je dan aan voor mijn wekelijkse opvoed-tips per mail en ontvang ook mijn gratis e-book met 3 redenen waarom straffen en belonen niet werkt.

Super, het e-book komt naar je toe! Mijn email zit in je inbox (of check je spam).