fbpx

Dé cursus die je helpt op te voeden vanuit verbinding, zonder dat je hoeft te straffen of belonen.

 

Cursus voor ouders met jonge kinderen

start 20 september 2024

Er zijn dagen dat je je kind achter het behang zou willen plakken. Bijvoorbeeld als je kind niet luistert. Je hebt iets al 10x gevraagd maar geen reactie. Je voelt je genegeerd, alsof je lucht bent. En au, dat doet pijn.

’s Ochtends op tijd de deur uit komen is ook zo’n ding. Zo moeilijk is dat toch niet. Ontbijt, aankleden, tandenpoetsen en hup, de deur uit. Toch heb je de meeste ochtenden strijd om van alles. ‘Eet nou je boterham op, doe niet zo druk, pas op voor je beker (die natuurlijk omvalt), doe NU je schoenen aan…’ Het slurpt je energie weg. ’s Avonds is hetzelfde liedje… maar dan in omgekeerde volgorde.

Het voelt alsof je jeuk hebt en niet mag krabben want tja, je wilt niet boos worden en staan te gillen als een viswijf. Maar soms is er geen houden aan en voordat je het weet hoor je jezelf zeggen ‘als je nu je pyjama niet aandoet dan ga ik ook geen verhaaltje voorlezen’.

Pure onmacht voel je

Die huil- en driftbuien zijn ook energie slurpers . Er hoeft maar iets te gebeuren en je kind barst in huilen uit. Dat gejengel en gemiep, poeh, het vraagt veel van je. Je denkt wel eens ‘stel je niet zo aan!’ en je negeert je kind want ‘dan is het ook zo weer over’.

Of juist de andere kant. Je kind die boos is en schreeuwt, slaat en schopt. Je voelt in al je vezels van je lijf ‘zo gaan we niet met elkaar om!’ Echter, je zit met je handen in het haar daar je geen idee hebt hoe te reageren.

Bah, dit wil je allemaal niet. Dreigen naar je kind, je kind negeren of je kind verleiden met een beloning. Je doet het omdat je echt niet meer weet hoe je je kind in die pyjama krijgt of laat ophouden met slaan, gillen of huilen.

Pure onmacht voel je. Onmacht waardoor je dingen doet en zegt waar je achteraf spijt van hebt. Dingen als iets te hard bij de arm pakken, schreeuwen en zo’n onaardige opmerking ‘ik word zóó moe van jou’. Je ziet je kind ineenkrimpen ‘ben ik zo’n naar kind?’

Wanneer je beneden op de bank ploft is die onmacht verdwenen. Wat je nu voelt is verdriet, spijt, falen en ook wel schaamte. Jij bent de volwassene en zou beter moeten weten. Je baalt ervan dat je je zo laat gaan en regelmatig echt niet weet hoe je je kind kan helpen.

 4 maanden lang ben ik jouw persoonlijke coach zodat jij als moeder écht gaat opvoeden vanuit verbinding.

Zonder te hoeven straffen of belonen.

Het KAN!

Verlang je naar opvoeden vanuit verbinding, aandacht en begrip?

Je wilt zo graag een ‘goede’ moeder zijn in plaats van een moeder die faalt. Je wilt rustig en ontspannen kunnen blijven in plaats van te dreigen met straf. Dat je weet hoe te reageren zodat het geen strijd wordt. Dat je je kind helpt wanneer het een huil- of driftbui heeft zodat je kind daarna weer lekker in zijn vel zit, makkelijker meewerkt en luistert. Dat er meer rust en gezelligheid is in je gezin.

Wil jij dit?

HET KAN.

Met deze cursus leer jij op te voeden vanuit verbinding, aandacht en begrip. Juist ook bij ongewenst gedrag of als je botst met je kind.

De online cursus bestaat uit 9 modules

1. ONGEWENST GEDRAG VAN JE KIND: WAAR KOMT DAT VANDAAN?

2. JE KIND EN ZIJN BEHOEFTES, EMOTIES EN ONVERMOGEN

 3. HET OUDER – KIND MODEL ALS INTERACTIE MODEL VAN VERBINDEND OPVOEDEN

4. 25 MANIEREN VAN VERBINDEND OPVOEDEN ALS ALTERNATIEVEN VOOR STRAFFEN EN BELONEN

5. DE FUNCTIE VAN HUIL- EN DRIFTBUIEN EN JOUW ROL ALS OUDER DAARIN

6. PRIKKELS EN OVERPRIKKELING BIJ JONGE KINDEREN 

7. GEDRAG & GEZONDHEID VAN JE KIND GEZIEN VANUIT HET REPTIELENBREIN

8. JE KIND HELPEN ONTLADEN VAN PRIKKELS EN FRUSTRATIE 

9. JOUW STAPPENPLAN VOOR ELKE LASTIGE SITUATIE MET JE JONGE KIND

Wil je beter begrijpen waar (ongewenst) gedrag van je kind vandaan komt?

Verlang je naar meer ontspanning en gezelligheid in je gezin?

Ben je moe van steeds weer (proberen) geduldig blijven en wéér uitleggen?

“De cursus is een zinvolle aanvulling qua handjes en voetjes om meer harmonie bij onze dochter en in ons gezin te creëren.”

Wat gaat deze online cursus jou en je gezin brengen?

Je begrijpt veel beter waar bepaald (ongewenst) gedrag van je kind vandaan komt.

Je hebt het verbindend opvoeden écht in de vingers zodat je bij ‘ongewenst’ gedrag creatieve, verbindende manieren kan inzetten om je kind liefdevol te begrenzen.

Je hebt meer begrip, geduld en vertrouwen waardoor je beter de ontwikkeling van je kind kan begeleiden richting zelfvertrouwen, zelfbeeld en zelfsturing.

Je kan je kind liefdevol helpen als het een huil- of driftbui heeft waarna je kind weer ontspannen en gezellig is.

Dagelijkse doe & moet dingen gaan makkelijker en sneller.

Het vertrouwen dat ook jij kan opvoeden zonder straffen en zonder belonen.

In je gezin is er meer ontspanning en rust doordat je kind en jij lekkerder in je vel zitten. Er is heus nog wel eens strijd of gedoe maar dat is sneller en makkelijker opgelost.

“Eline heeft ons leren kijken waar gedrag vandaan komt en ze begrijpt kinderen (en ouders) echt.”

De cursus is als volgt opgebouwd

We gaan met elkaar van start op vrijdag 20 september. We gaan 4 maanden samen op pad. In totaal heb je een jaar toegang.

De modules met bijbehorende opdrachten komen om de week op vrijdag beschikbaar. Dit geeft je de mogelijkheid om in het weekend de videolessen te volgen.

De andere week is er een live online sessie met mij. Ik geef een stukje verdieping op het onderwerp van de meest recente module.

Bovendien kun je van te voren de vragen die je op dat moment hebt naar mij toe sturen. Je ontvangt van mij hier ook een uitnodiging voor. Tijdens de live online sessie beantwoord ik je vragen.

Kun je er niet bij zijn? Geen probleem. Ik maak een opname van de sessie die je later kunt terugkijken.

De hele cursus en de opbouw is erop gericht dat jij de inzichten en handvatten direct in dagelijkse situaties met je kind kan inzetten.

Vooral het stuk over de behoefte die kinderen hebben en hoe dat in bepaald gedrag te herkennen is heeft mij al meer rust opgeleverd.

Inge

moeder van 3 kinderen (7, 5 en 3 jr)

De voorbeelden die Eline geeft zijn beeldend en sluiten aan bij het alledaagse leven, dingen waar ik tegenaan loop.

Juanita

moeder van 2 kinderen (4 en 3 jr)

Dit is wat je krijgt

  • 9 modules met videolessen verdeeld over 4 maanden; deze geven je alle inzichten en handvatten over verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen
  • een uitgebreid werkboek (PDF) met praktische oefeningen die jou op 2 manieren helpen: 1. een scherper beeld krijgen hoe jij het doet als moeder en hoe jouw gezin nu draait, en 2. het verbindend opvoeden écht in de vingers krijgen.
  • 6 live online sessies via Zoom die verdieping geven op de inhoud van de verschillende modules; ik maak een opname zodat je kunt terugkijken
  • een community op What’s app om ervarigen te delen met andere ouders 
  • om de week een live online vragenuur via Zoom waar ik al je vragen beantwoord; ik maak een opname zodat je kunt terugkijken
  • een jaar lang toegang tot alle videolessen en de bijbehorende opdrachten

20 september start een groep ouders met deze cursus

Online cursus ‘Verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen’ €255,00

Je kunt in 2 termijnen betalen

Online cursus ‘Verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen’ in 2 termijnen €127,50 

Algemene voorwaarden: De algemene voorwaarden van Ouderschap vanuit je Hart gelden ook voor deze cursus..

Eline Weijers, aangenaam

De cursus geef ik, Eline Weijers, opvoedcoach en moeder van een zoon (2009). Als kind las ik al graag levensverhalen. Die voorliefde voor levensverhalen zorgde ervoor dat ik als opvoedcoach in mijn praktijk Ouderschap vanuit je Hart gezinnen begeleid om zo bij te dragen aan ‘stukjes hemel op aarde’. Puttend uit 20 jaar ervaring als trainer & coach, gecertificeerd Aware Parenting trainer en 14 jaar moederschap.

Kinderen opvoeden kan namelijk een flinke uitdaging zijn. Ook ik word als moeder dagelijks met mezelf geconfronteerd. Het is mijn missie en passie om 100.000 ouders te inspireren over liefdevol opvoeden zonder te hoeven straffen of belonen. Waardoor je kind vanuit jou voelt ‘ik ben oké’. Dat gevoel van er mogen zijn zoals je bent is de basis die je kind nodig heeft om uiteindelijk uit te groeien tot een volwassene met een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Die basis wordt mede gevormd door jou.

Daarom geef ik deze cursus zodat jij als moeder kan groeien in je moederschap en je kind kan begeleiden op dat pad dat ‘leven’ heet.

We kunnen beter omgaan met de buien van onze zoon

Wij hebben een cursus gedaan bij Eline en hebben hier echt iets aan gehad. De cursus heeft ons gezin meer rust gebracht. We snappen beter waar de reactie van onze zoon vandaan komt. Nog niet altijd, maar wel vaker. We kunnen beter omgaan met zijn buien en zijn creatiever in onze reactie naar hem waardoor een ‘crisis’ soms afgewend wordt. Eline is een enthousiaste, positieve vrouw die duidelijk uitlegt en goed ingaat op de gestelde vragen.

Elsbeth en Jan Schoneveld

ouders van een zoon (3 jaar) en een dochter (1,5 jaar)

Liefdevollere relatie met mijn zon

Ik vond het heel fijn om deel te nemen aan de cursus. Het was fijn om veel linfomratie te krijgen voer deze manier van opvoeden en praktische tips over hoe je het in de praktijk kan aanpakken. Het heeft me in een paar weken al minder strijd opgeleverd en een liefdevollere relatie met mijn zoon. Het was ook fijn om tijdens de cursus ervaringen van anderen te horen, die heel herkenbaar waren. Eline is een fijne cursusleidster. Ze is vriendelijk, betrokken, open en duidelijk. Ik raak iedereen die geīnteresseerd is in deze aanpak de cursus aan!

Yvonne Elvira

moeder van een zoon (7) en dochter (3)

Minder strijd, allemaal blijer

Eline is geweldig!! Ze heeft ons zó goed geholpen op zo’n fijne, niet veroordelende manier. Door Eline begrijpen we ons zoontje zoveel beter en door haar praktische tips (waar je echt iets aan hebt) weten we beter hoe te reageren en hebben we veel minder strijd, waardoor we allemaal blijer zijn. Haar manier werkt echt, bij ons zoontje met een hele sterke eigen wil. Ze heeft ons leren kijken waar gedrag vandaan komt en ze begrijpt kinderen (en ouders) echt. Zo blij dat we jou ontmoet hebben Eline! Bedankt voor alles!

Jolien & Kay

ouders van 2 zoons (3,5 jaar en 4 maanden)

Ongelofelijk veel opgeleverd!

Deze cursus heeft mij ongelooflijk veel opgeleverd! De benadering was steeds positief en stimulerend om zelf aan de slag te gaan. Soms ook confronterend. Eline haar betrokkenheid en coaching was goed voelbaar. Wanneer je worstelt met het ouderschap en je bent een beetje door je inspiratie heen over hoe je patronen en gewoontes moet ombuigen, dan raad ik beslist Eline’s adviezen aan.

Anita Willems

moeder van 2 dochters (6 jaar)

Veel gestelde vragen

Wanneer begint de cursus?

We beginnen als groep op vrijdag 20 september om 9:00 uur met een gezamenlijke aftrap. Ik maak hier ook een opname van. Je kunt dus terugkijken mocht je er niet bij kunnen zijn.

Ik kan niet bij alle live sessies aanwezig zijn. Hoe kan ik dan toch meedoen?

Je kunt van te voren je vragen naar mij toesturen en die beantwoord ik tijdens de live sessie. Ik maak een opname die je terug kunt kijken op je eigen moment.

Voor kinderen in welke leeftijd is deze cursus?

Ouders die meedoen met de cursus hebben kinderen tussen de 2 – 10 jaar. Dit is ook de periode dat de meeste ouders het lastig vinden om weg te blijven van straffen en belonen. 

Hoeveel tijd per week ben ik kwijt aan de cursus?

De ene week bekijk je de videolessen en maak je de bijbehorende opdrachten. De andere week kun je vragen insturen en meedoen met de verdiepingssessie. Je bent voor beide opties zo’n uur tot anderhalf uur per week bezig. 

Ik heb al eerder een workshop bij je gevolgd, is de cursus dan ook van meerwaarde?

Zeker. De videolessen, de bijbehorende opdrachten en de verdiepingssessies zorgen ervoor dat je verbindend opvoeden écht in de vingers krijgt.

Mijn gezinsleven is al zo druk, ik twijfel of ik wel tijd en energie heb voor deze cursus.

Deze cursus gaat jou meer inzichten en handvatten geven waardoor de dagelijkse doe- en moetdingen zo veel makkelijker en sneller gaan. Bovendien komt er in je gezin meer rust, minder strijd en meer ontspanning. Scheelt dat niet een hoop tijd en energie?! 

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

 Je hebt een jaar lang toegang tot de gehele inhoud van de cursus.

Hoeveel modules heeft de cursus?

De cursus heeft 9 modules.

Kan ik de cursus ook op mijn telefoon volgen?

Ja, je kunt de cursus zowel op je laptop als op je telefoon volgen.

Kan ik in termijnen betalen?
Ja, je kunt in 2 termijnen betalen. Zie de opties op deze pagina. Mocht je in 3 termijnen willen betalen dan kan dat. Stuur me dan een bericht op eline@ouderschapvanuitjehart.nl 
Mijn partner is meer van het straffen en belonen...

Dit hoor ik vaak terug, dat ouders minder op één lijn zitten. Jij bent meer van het liefdevol begrenzen, terwijl je partner meer is van ‘ze moeten gewoon luisteren’. Mijn ervaring is dat ouders die samen de cursus volgen meer naar elkaar toegroeien qua opvoedstijl. Het kan ook zijn dat jij de cursus volgt en je partner niet. Dan gebeurt vaak dat je partner de positieve effecten ziet van jouw nieuwe manier van handelen en daardoor zelf meer open gaat staan hiervoor.

Ik ben een vader, kan ik wel meedoen?

Ja, zeker (en graag) kun je als vader meedoen. Ik richt mij op moeders daar dat met name mijn klanten en volgers zijn. Vaders zijn net zo welkom dus meld je gerust aan.

Staat jouw vraag er niet tussen? Of twijfel je of deze cursus de juiste stap voor jou is? Stuur me gerust een bericht op eline@ouderschapvanuitjehart.nl en je hoort van mij terug.

Meer inzicht in het “waarom” van mijn kind

De cursus was verfrissend, logisch en verhelderend. Het heeft me meer inzicht in het “waarom” van mijn kind gegeven. Tevens een bevestiging van dat ik al op de goede weg ben, maar ook nog veel te leren had. Een zinvolle aanvulling qua handjes en voetjes om meer harmonie bij onze dochter en in ons gezin te creëren. Eline is een hele fijne trainer. Ze luistert, geeft goede feedback, en denkt mee!

Mirjam Benjamin

moeder van een dochter (5 jaar)

Zonder de verbinding met elkaar te verliezen

Ik beveel Eline van harte aan! Ze heeft een heldere en rustige manier van uitleggen. Ze heeft ons gezin enorm op weg geholpen. Ze verbind in haar cursusdag de theorie met de praktijk. Ze legt uit en laat zien welke behoeftes er achter gedrag kunnen zitten. Met de focus op de behoefte (i.p.v op gedrag) kun je daadwerkelijk reageren op je kind en hem begeleiden in moeilijke momenten, zonder de verbinding met elkaar te verliezen. Een aanrader!

Sarah van Laarhoven

moeder van een zoon en dochter (3 en 1,5 jaar)

20 september start een groep ouders met deze cursus

Online cursus ‘Verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen’ €255,00

Je kunt in 2 termijnen betalen

Online cursus ‘Verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen’ in 2 termijnen €127,50 

Algemene voorwaarden: De algemene voorwaarden van Ouderschap vanuit je Hart gelden ook voor deze cursus..