Referenties

Ik volgde de cursusdag ‘opvoeden zonder straffen en belonen ‘ bij Eline. Ik pluk hier nog elke dag de vruchten van en het heeft ons gezin zoveel rust gegeven! Wij wisten al voordat onze zoon geboren was dat we graag zonder straffen en belonen (lees ook dreigen en complimenten geven) ons kind wilde ‘opvoeden’. Toch kwamen we in situaties waarin we niet wisten hoe het anders op te lossen. Ook merkte ik dat ik toch best wel vaak complimenten gaf aan mijn zoon en mijn zoon ook steeds mijn goedkeuring ging vragen. Ik heb een aantal boeken over opvoeden zonder straffen en belonen maar het is toch anders dan als je met een groep ouders bij elkaar komt om hier samen over te hebben. Het was zo’n leerzame dag en we zijn echt het diepe in gegaan. Ik ben Eline en de ouders zo dankbaar voor deze dag want het heeft mij net even die handvaten en inzichten gegeven die ik miste. Eenmaal thuis merkte ik dat ik eigenlijk meteen dit kon toepassen zonder er echt over na te denken. Het klopt nu gewoon zo voelt het en allles stroomt beter en dit geeft zoveel rust in ons gezin. Dank je Eline voor wat je doet en voor wie je bent! Jij maakt de wereld een stukje mooier!

Lieke Rietvelt, moeder van een zoon (3 jaar)

Veel geleerd van Eline en mede cursisten tijdens 3 daagse training over de interactie met je kind, over wat je kind daarin nodig heeft en wat jezelf inbrengt. Eline is betrokken en heeft een luisterend oor, bovendien schept ze een vertrouwlijke omgeving waar ook ruimte is voor zelfreflectie en gelachen mag worden😃

Elise Bregman-Keurentjes, moeder van 3 zonen (4,5 jaar, 3 jaar en 10 maanden)

Dag Eline, bedankt voor de challenging ‘lessen’. Het heeft opgeleverd dat ik weer eens aan het nadenken ben gegaan over de wijze waarop ik probeer op te voeden. Concreet ben ik meer de diepte in gegaan met betrekking tot de vraag hoe ik naar mijn kinderen luister en wat daar beter in zou kunnen. Daar heb je goed bij geholpen, dank je wel!

Marius Zwaal, vader van 3 zonen (12, 10 en 8 jaar)

Wij klopten bij Eline aan na een goed gesprek op de Ouders Natuurlijk Beurs. Onze frustraties rondom de opvoeding van onze 4 jarige kleuter, vroegen om nader inzicht. En dat kregen we. Duidelijke informatie over hoe-dat-nou-werkt bij zo’n kleuter en praktische handvatten werden gezamenlijk gesmeed. Eline is iemand die goed kan afstemmen op wat ouders al in hun mars hebben en daar samen op voort borduurt. Wij waren geholpen met het zien van de behoefte achter het gedrag van alle partijen en dan zoeken naar een oplossing die ieder tegemoet komt. Dat kleuters nog geen regels kunnen onthouden was ook een mega eye-opener. Daarom moeten we dus minstens 100 keer hetzelfde zeggen. Onze beide dochters waren ook geholpen bij het ontladen. Zo sliep onze jongste dreumes weer veel beter, nadat ze haar emmertje op haar manier kon legen. Eline heeft een grote bron van inzichten en praktische wijsheden en laat jou als ouder zelf en samen met je kind tot een oplossing komen.

Carolien Koorenhof en Desirée Perquin, moeders van 2 dochters (4 en 1 jaar)

Dank je wel Eline voor je tijd, je hulp, en je tips. Ik had in het begin nog geen vertrouwen in enig effect maar jouw tips maken een wereld van verschil. Kan je nagaan. We zijn er nog lang niet. Maar het scheelt echt al de wereld. Ik denk oprecht dat de beslissing jou om hulp te vragen, ons als gezin heeft gered. En ook al gaat het met vallen en opstaan heb ik wel meer vertrouwen dat wij het gaan redden met zijn 4!

Sabine de Hoop, moeder van een zoon (4 jaar) en dochter (2 jaar)

Ik kwam bij Eline voor individuele coaching omdat ik last had van enorm veel stress om mezelf, mijn houding tegenover andere mensen, onbekende situaties, sociale codes, de invloed van mijn stress op mijn gezin en op mij als moeder. En in mijn gevoel de onderliggende vraag van ‘wie ben ik eigenlijk?’. Dat ik het gevoel had dat ik alles moest spelen. Ik moest heel veel maar ik was nooit ‘ik’. Het grootste leermoment was toen mij duidelijk werd wat een invloed mijn welzijn had op de rest van het gezin. Als ik niet lekker in mijn vel zit dan zit iedereen niet helemaal lekker in zijn vel. De bewustwording van hoe ik zelf in elkaar zit. Mezelf begrijpen en door het begrip kunnen kiezen hoe ik ben. Omdat ik snap waarom ik stress heb kan ik kiezen om die stress uit te leven of er iets aan te doen. Met bewustwording heb ik keuze gekregen en dat geeft me rust en vrijheid. Voorheen werd ik door de stress meegezogen. Nu als ik stress krijg kan ik zeggen ‘okay, dit herken ik’ en er iets aan doen. Nu ervaar ik veel minder stress en ben ik een leukere moeder en partner en heb meer liefde voor mezelf. Uit onze sessies heb ik een soort handleiding van mezelf gekregen waar ik nog steeds de vruchten van pluk. Mijn partner begrijpt mij beter en ik kan mezelf beter uitleggen waardoor we meer naar elkaar toe komen. Er is over en weer meer begrip en er is sneller een oplossing als er spanning is. Ik kan Eline als coach aanraden. Ze is een heel prettig mens. Ze gaf mij het gevoel gehoord te worden zonder dat ze ging oordelen. Ze geeft ruimte en laat vooral zelf ervaren en ontdekken en toch blijft ze bij mij. Ik voelde heel bewust dat ik okay ben en dat ik mag zijn wie ik ben. De oefeningen die ze aan mij gaf kwamen altijd op het juiste moment en sloten aan op waar ik op dat moment in mijn leerproces zat. Dankje voor deze fijne samenwerking!
Annette Barahona, moeder van een zoon (7 jaar) en dochter (3 jaar)

Veel geleerd tijdens de workshop ‘Opvoeden zonder straffen en belonen’. Ik vond het een eye opener om minder complimenten te geven. Je zegt zo snel ‘goed zo’ tegen je kinderen dat je het zelf niet eens meer merkt, en nauwelijks meent. Nu ik me daar bewust van ben en probeer het niet meer te doen, merk ik dat ik mijn kinderen meer serieus neem. Ik benoem wat ze doen als ze vragen om een reactie. Dat is veel leuker, je krijgt een gesprekje en je komt meer op gelijke hoogte met je kind. Tegelijk heb ik dus ook geleerd dat dit beter is voor het zelfvertrouwen van het kind!
Martha van Vuuren – Groeneveld, moeder van 2 dochters (5 en 1 jaar) en 1 zoon (7 jaar)

Wat leuk dat je bij ons kinderdagverblijf Smallsteps Olle geweest bent. De ouders en pedagogisch medewerkers hebben een leerzame avond gehad en alle ruimte gehad om hun vragen te stellen. Echt een aanrader voor alle ouders en medewerkers. Wie weet tot een volgende keer! Bedankt namens team Smallsteps Olle kinderopvang

Kinderopvang Smallsteps Olle – IJsselstein

Professioneel, liefdevol en betrokken. Zo heb ik mijn persoonlijke sessie met Eline Weijers ervaren. Wat doe je als je het even niet meer weet met je kind? Boeken had ik al gelezen, mensen in mijn omgeving hielden er vooral hun eigen mening op na. Ik zocht iemand die er voor mij en mijn kind was. En… heel belangrijk, er dezelfde waarden en normen op nahield als ik en mijn vriend. Na de sessie met Eline Weijers wist ik wat ik deed en beter niet meer kon doen of moest blijven doen. En na verloop van tijd kwamen mijn dochter en ik weer in de warme verbinding die ik wenste. Dank je wel Eline. Als ik het weer niet weet, vraag ik je.

Liesbeth Jansen, moeder van een dochter (2 jaar)

Ik ben heel blij dat we met elkaar gesproken hebben. Ik heb echt het gevoel dat ik een verse start maak met mijn oudste zoon. Het samen spelen is echt een schot in de roos. Hij is bijna als een blad aan de boom om geslagen. Ik heb nu intenser contact met hem en hij praat beter over zijn gevoel en wil me graag helpen. Ik besef nu dat hij eigenlijk smachtte naar volle aandacht. Bedankt voor dit besef voor mij. De oefening huilen heb ik met de jongste gedaan. Dat ik het beter kan erkennen. Vandaag was het druk met bezoek. Daarna moest hij pittig huilen. Ik heb hem laten huilen en vast gehouden zoals je vertelde. Daarna was hij weer rustig en tevreden. Bedankt, ik ga er mee verder, ik ben heel enthousiast.

Myra Kempenaar, moeder van 2 zoons (5 jaar en 3 maanden) en 1 dochter (2,5 jaar)

Deze challenge heeft mij ongelooflijk veel opgeleverd! De benadering was steeds positief en stimulerend om zelf aan de slag te gaan. Soms ook confronterend. Ondanks dat het een cursus op afstand was, heb ik het toch als persoonlijk ervaren. Eline haar betrokkenheid en coaching was goed voelbaar. Wat ik uit de challenge gehaald heb staat in mijn blog op Anita’s Dagboek. Wanneer je worstelt met het ouderschap en je bent een beetje door je inspiratie heen over hoe je patronen en gewoontes moet ombuigen, dan raad ik beslist Eline’s adviezen aan.

Anita Willems, moeder van 2 dochters (6 jaar)

Tijdens een gezamenlijke evaluatie van het oudercafé MOOIJ (de Bibliotheek Lek & IJssel en CJG IJsselstein) waren we het snel eens dat ‘jouw’ ochtend één van de meest geslaagde was: het thema, jouw manier van doen, interactie met en tussen ouders…’

Irena Dumancic, adviseur Educatie & Mediacoach Bibliotheek Lek & IJssel

Tijdens een VIP middag hebben we met Eline gepraat over onze oudste zoon en hoe wij met zijn boosheid en niet-luisteren kunnen omgaan. Het was prettig en nuttig om met een ‘vreemde’ om de tafel te zitten die met een frisse en andere blik vragen stelde en spiegelde over hoe wij met onze zoon omgaan. We hoorden dingen waar we zelf niet altijd bij stilstaan of met elkaar over in gesprek gaan. Tiijdens de middag waren er voor ons heel wat eye-openers. De belangrijkste twee zijn dat het gedrag van onze zoon mede voortkomt uit een behoefte aan veiligheid en dat ik zelf als moeder meer mag loslaten en dat wij ons kind meer de ruimte mogen geven. Het contact met Eline was makkelijk, zij stapte ons huis binnen en het voelde meteen vertrouwd. Zij is open, niet-oordelend en brengt datgene dat ze zegt op een natuurlijke en respectvolle manier. Dank!

Marijke en Dah-kee, moeder en vader van 2 zonen (4,5 jaar en 1 jaar)

Donderdag 21 januari 2016 was het zo ver; de allereerste Mamacafé XL met de workshop ‘versterk de emotionele band met je kind door jouw kennis over het 3-ledig brein’ door Eline Weijers gegeven. Via 3 kleine oefeningen krijgen we een beeld van het 3-ledig brein. Waar iedereen in het begin zich nog wat ongemakkelijk voelt en giechelig is, worden er toch al snel serieuzere gesprekken gevoerd en bloeien er interessante vragen op. Eline weet ons flink aan het denken te zetten en aan de hand van kort geschetste dagelijkse situaties, waar je je als vader of moeder in kan verplaatsen, weet ze ons duidelijk te maken welk deel van het brein aan het werk is bij bepaald gedrag van je kind. En zo ook hoe je als ouder kunt reageren op dat gedrag. Deelnemers zijn enthousiast over de interessante, leerzame en leuke avond! Ontzettend bedankt voor de leerzame avond en om ons op de kaart te zetten als Mamacafé.

Wendy van den Bogert, organisator Mamacafé Zuidplas

Ben helemaal weg van hoe je dingen aanpakt en heel bespreekbaar maakt. Wat een fijne, rustige en duidelijke manier om het over deze onderwerpen te hebben. Erg leerzaam en interessant, maar ook gewoon leuk om eens goed te bedenken hoe de dagelijkse dingen gaan. Goh zeg, en ook een spijker op z’n kop moment! Veel succes met je prachtige werk, en nogmaals bedankt Eline!

Anoniem, moeder van 2 dochters (6 en 3 jaar)

Eind januari heb ik een training ‘Krachtig & Empatisch oudergesprekken voeren’ gevolgd bij Eline Weijers. Als gastouder heb je naast kennis over de ontwikkeling van kinderen ook tools nodig om kundig en respectvol gesprekken te voeren met ouders. Eline wist mij op inspirerende wijze inzicht te geven in de effecten van mijn manier van communiceren. Ze gaf aanwijzingen hoe ik op een veel heldere en respectvolle wijze met ouders in gesprek kan gaan. Na afloop ging ik met bruikbare tips en nieuwe inzichten naar huis. De hand-out met informatie werd later toe gestuurd. Het is een goed naslagwerk om nog eens door te lezen ter voorbereiding van gesprekken met ouders. Deze training is een aanrader voor gastouders die zich in hun vak willen blijven ontwikkelen.

Gerdien Kamperman, gastouder, deelneemster aan de training ‘Krachtig en empatisch oudergesprekken voeren’

Erg leuk om je zo weer bewust te worden van hoe je omgaat met negatief gedrag. Het positief terug geven helpt je zelf ook om niet zo in een negatieve spiraal te komen. Het vraagt je om verder te gaan in een creatieve oplossing in plaats van NEE, NIET en dat is het. Goed om zo weer eens anders naar je kind te kijken.

Diana, moeder van 3 kinderen (dochter van 8 jaar, zonen van 5 en 3 jaar)

Wat fijn dat ik me voor de Moederdag 2015 Challenge heb aangemeld. Ik volg het met plezier! Ik vind dat je audio’s heel prettig en duidelijk zijn. Ook de tips zijn handig. Gister heb ik de opdracht van dag 1 gedaan. Ik heb mijn man gezellig mee laten doen. We hebben erg veel lol erom gehad en het maakte ons ook bewust van hoe vaak je “niet” zegt. Het is fijn om op een positieve manier met opvoeden bezig te zijn!

Andreea, moeder van 1 dochter (1,5 jaar)

Leuk trouwens, ik hoor van heel veel mensen dat ze met jou gepraat hebben en enthousiast waren! Het was gewoon opvallend want veel mensen die ik naderhand heb gesproken en heb gevraagd wat ze van de beurs vonden noemden jouw naam! Je was goed aanwezig dus, kun je vaker doen op een beurs!

Rosa, organisator van de Puur & Hecht beurs in Groningen

Bij een bijeenkomst met Home-Start vrijwilligers hadden we Eline uitgenodigd. Onder deskundige begeleiding van haar, gingen we op ontdekkingsreis door het land van normen en waarden. Wat zijn de verschillen, wat is de onderlinge waarde van waaruit we handelen, etc. Het oefenen om een gesprek aan te gaan met de ouder was voor ons een eye-opener. Een leerzame en leuke ochtend.
Bedankt Eline, voor je betrokkenheid en de prettige manier van presenteren.

Home-Start IJsselstein- Vianen

De opdracht van dag 2 Moederdag Challenge heeft mij bewust gemaakt van de dag met de verschillende leuke en wat lastigere momenten. Vanmorgen met gezin aan het ontbijt uitgelegd dat we graag afspraken willen maken met elkaar, om sommige momenten op de dag wat makkelijker en positiever te laten verlopen voor ons allen. Daar kon iedereen zich in vinden. Jouw tip met codewoord toegepast. Het heeft vandaag op meerdere momenten gewerkt. Trots! Leuk! Benieuwd naar morgen! Tip van dag 4 toegepast dus enorm verdriet eerst enorm verdriet laten zijn, om er daarna over te praten. Was heel prettig. Leuk!

Anoniem, moeder van 2 dochters (6 en 8 jaar)

Ik vond het vooral fijn om er even weer bewust mee bezig te zijn en het bewust zijn dat je eigen houding en energie zo belangrijk zijn!

Carolien Hoogendam, moeder van 2 dochters (5 en 1,5 jaar)

Vorige week een cursusdag gevolgd over het onderwerp: krachtig en empathisch oudergesprekken voeren. Een onderwerp waar veel gastouders tegen aan lopen en wat lang niet altijd verloopt zoals je graag zou willen. Met Eline Weijers als cursusleider hebben we hard gewerkt aan onze communicatie: op een liefdevolle en duidelijke manier oefenden we gesprekken uit de praktijk. Ze inspireerde ons en liet ons zien hoe je in kwetsbaarheid verbinding met de ander kan maken, de do’s en do’nt ‘s. Wat een waardevolle dag en wat een fijne vrouw. Ik kan het alle gastouders die voor kwaliteit gaan aanraden!

Greet de Weger-te Velde, gastouder, deelneemster aan de training ‘Krachtig en empatisch oudergesprekken voeren’